Framtiden och väckelsen

candle-light.jpg 

Väckelse. Det är ett skönt ord. Väcka människor som sover eller som är ovetande om Gud, eller som vet om att han finns men inte vill ta hans ord på allvar. Fanns det väckelser i gamla tider? JA det fanns det. Vilka var dessa och vilka stod för dem? Svar får du här:

Ledare: Mose 2 Mos 32-33 Man tog emot Guds lag och byggde tabernaklet.

Ledare: Samuel 1 Sam 7:1-13 Man lovade att sätta Gud före allt annat och att förstöra sina avgudar.

Ledare: David 2 Sam 6 Guds förbundsark fördes till Jerusalem under jubel och sång.

Ledare: Josafat 2 Krön 20 Man bestämde sig för att inte tro på någon annan än Gud och missmodet vändes i glädje.

Ledare: Hiskia 2 Krön 29-31 Templet renades och gjordes i ordning; avgudarna förstördes och tionde gavs igen

Ledare: Josia: 2 Krön 34-35 Man beslutade sig för att lyda Guds ord och bryta med synden

Ledare: Esra: Esra 9-10, Haggai 1 Man bröt med det inflytande som hade lett till kompromisser med tron och förnyade förbundet med Gud.

Ledare: Nehemja tillsammans med Esra Man fastade, bekände sina synder, läste Guds ord offentligt och folkets ledare undertecknade ett förnyat förbund med Gud å hela nationens vägnar.

TÄNK tanken att vi skulle få människor som ropar efter Gud nu, som vill bli renade och rättfärdiggjorda (ha det rätt ställt med Gud) i detta landet. DÅ skulle det verkligen bli härligt. Då skulle människor stänga av sina Tv-spel och Tv-apparater, de skulle gå ifrån krogen och söka upp någon som kunde berätta för dem vem Gud är. Människor skulle få syndanöd för att de känner att de lever fel. Människor skulle sjunga till Gud av glädje och vi skulle få uppleva Herrens under. Människor skulle bli helade från sjukdomar … Ja detta är bara ett litet exempel på vad som skulle hända i vårt land, i våra städer… Skulle du vilja ha det så? Jag längtar enormt efter att Gud skall göras synlig i människorna på ett nytt sätt. Jag längtar efter en enorm väckelse. Men då får människor vakna..de kristna får arbeta på ett nytt sätt och inte vara rädda för att sprida evangelium. Vi får lov att ha visioner….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.