Den sovande människan

 

Väckelse…ja här kommer några ord igen om det som jag personligen längtar mest efter.

 Algot Eriksson har skrivit en bok som heter Andlig själavård. Han berättar om en församling som längtade så efter väckelse. Pastorn i församlingen ställde frågan om varför de inte hade sett någon väckelse på så länge.. Församlingen satt tyst och funderade och kanske skämdes de lite.. En man säger till pastorn och församlingen: “Låt oss hålla frid!Jag tror inte, att Guds Ande kan verka inom denna församling, förrän jag har fått tala ut med den broder som sitter där borta!” Och så gick han för att tala med en man som satt i lokalen. Han bad om förlåtelse och grät och gick sedan och satte sig.

Det började höras suckanden och gråtande lite överallt i lokalen. Det fanns många i samlingen som på lång tid inte hade pratat med varandra. Under en lång tystnad som uppstod, reste sig en annan man och sade: “Pastorn, jag tror inte att det kan bli väckelse i denna församling, så länge det är som det är. Jag och de mina säger nog vänliga ord till er personligen men bakom er rygg har vi inte talat väl om er. Kan ni förlåta oss?”

Åter gick det en snyftning genom skaran, ty det var mer än en som hade samma synd på sitt samvete. Under de följande 20 minuterna bevittnade pastorn det underbaraste skådespel han någonsin sett. Den ene efter den andre steg upp och smög sig bort till en annan för att inför denne bekänna sin synd.

 Den aftonen började en väckelse som sedan pågick i tre år.” A Eriksson. “Varje brist i de troendes liv som de själva med Guds hjälp kan avhjälpa eller som kan avhjälpas av någon annan i församlingen genom ett rätt utövande av själavård utgöt ett hinder för församlingarna att utföra sitt tjänarevärv på ett för Gud välbehagligt sätt.” A Eriksson/ Gud vill att vi ska vara trogna honom, i vårt förhållande till honom och till vår tjänaregärning. Varje kristen har fått ett pund att förvalta, ett arbete att utföra. Hur allvarligt ser man på det då? Är det meningen att en kristen skall vara en sovande? Nej. Så sade inte Gud, han ber oss gå ut till människor för att berätta goda nyheter. Den goda nyheten är att Jesus lever och vill att vi skall få frälsning, det gäller alla, men alla vill inte höra.De församlingar som sover behöver väckas och gå ut med evangelium.

2 thoughts on “Den sovande människan

  1. Hej Kyllikki
    Detta inlägg talar klart om att det behövs en förkrosselse bland folk, En gråt som gör hjärtat mjukt….Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.