Fakta om New Age /Ockultism/ Villolära

 Håll dig nära Jesus och korset

 

Oneness, vad är det?    det får du reda på här   så slipper du gå fel:    Jag hoppas ni som läser här intresserar er för vad som händer i den svenska kristenheten. Ni kan hämta mycket fakta på sidan Bibelfokus.se och nu tar jag med ett stycke från Lennarts sida igen. Idag handlar det om de sjätte tecknet på avfall i kristenheten:

(Ett SJÄTTE tecken på ett eskalerande avfall i kristenheten)
Det tycks nu som om laglöshetens fördämning i Svenska kyrkan brustit fullständigt. Det går inte att tiga när jag ser detta. Jag måste blåsa i basunen och varna för att ta del av det här! Jag känner flera ärliga och andligt friska präster, och det är med stor sorg de ser vad som nu sker. Det som jag här skall rapportera om är nämligen den grövsta av alla överträdelser i Svenska kyrkan hittills – som jag ser det – för här handlar det om att förmedla ett ockult ”andedop” som kallas för Oneness blessing (”enhetsvälsignelse”, ibland även kallat för deeksha eller diksha), och man gör det mitt i kyrkan under en mässa!!!
Oneness blessing/deeksha är något som växer oerhört i popularitet just nu inom nyandliga kretsar och New age, men nu har detta även nått in i Svenska kyrkan!

Engelbrektskyrkan i Stockholm erbjuder från och med 4 november 2009 detta ockulta ”andedop” en gång per månad i en s.k. ”Oneness mässa” där man samtidigt delar ut nattvarden till alla besökare. Dagen har skrivit om denna händelse i en artikel som du kan hitta via denna länk: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=192041. Du kan även läsa om Oneness mässorna på Engelbrekts församlings hemsida på Svenska kyrkans officiella webbplats via denna länk: http://www.svenskakyrkan.se/engelbrekt/.

Jag skall i denna text berätta något om vad Oneness blessing är för något och lite om de personer i Engelbrekts församling som erbjuder detta ockulta ”andedop”. Men först vill jag förmedla något av Bibelns syn på denna trolöshet mot Gud och hans Ord.
Jes 2:6: ”Du har förskjutit ditt folk, Jakobs hus, därför att de är fulla av Österlandets tänkande, de är spåmän som filisteerna. De ingår förbund med främmande folk.”
Gud förskjuter sitt folk när vi vänder oss till andra religioner! Det som nu sker i Svenska kyrkan får mig också att tänka på händelsen där Gud visade profeten Hesekiel hur folket och prästerna vid den tiden hade anammat österlandets religion och mitt inne i tempel utövade detta avguderi.
Hes 8:6: ”Det är mycket vidriga ting som Israels hus här bedriver så att jag måste lämna min helgedom.”
Hes 8:18: ”Därför skall jag också handla i vrede. Jag skall inte skona dem och inte ha något förbarmande. Även om de ropar högt i öronen på mig, skall jag ändå inte lyssna till dem.”
Avguderiet fick alltså Gud att lämna sitt tempel, och till slut fanns inte Guds beskydd kvar alls över Israel. Landet intogs och folket förslavades i 70 år. Jag ser att det är utmed denna sluttande avgrundsväg som Sverige nu är på väg. Även om vi kanske inte kommer att intas av soldater och bli fysiskt tillfångatagna, så intas vi nu av Babels väsende/Antikrists ande och detta kommer att leda till en – om inte fysisk så helt klart – andlig fångenskap.

Längst ner vid vägens ände väntar Antikrists 7-åriga rike (jämför med 70 år) där alla jordens folk kommer att vara förslavade, de flesta kanske utan att ens veta om det! Det är ett stort andligt avfall som möjliggör detta (se 2 Tess 2:1-12 som jag ständigt återkommer till).
Oneness blessing är något som kommer från en man vid namn Sri Bhagavan och hans verksamhet ”Oneness university”. Detta är inget universitet i vanlig mening, utan en anläggning i Indien som startats och drivs av Sri Bhagavan med hustrun Amma. Deras enda barn heter förresten Krishna!

Eftersom namnet Bhagavan har betydelsen att vara Gud, att vara den som har all rikedom, framgång, glädje, välsignelse, helighet, osv, kan man få intrycket av att denna familj tycks vilja framstå som någon slags helig treenighet. Deras anspråk ligger definitivt åt det hållet. Bhagavan bär också namnet Kalki eftersom han anses vara en s.k. Avtar av den hinduiska guden Vishnu. En Avatar är en till jorden nerstigen gud, och Kalki är namnet på en av Vishnus inkarnationer (källa: experiencefestival.com och wikipedia).

Som du kan förstå av detta är Oneness-rörelsenen en gren av hinduismen men helt klart även en gren i New age.

LÄS VIDARE HÄR:

http://www.bibelfokus.se/tecken6

/Ta avstånd från ockultism! Akta dig för att gå in i något sådant, och du som säger dig vara kristen men är nyfiken på detta som står ovan: VÄND OM!/M

8 thoughts on “Fakta om New Age /Ockultism/ Villolära

 1. Hej Perdavid jag har svarat i mail eftersom jag inte kunde klicka på “Svara” men här går det att svara

  Jag anser att Holger är en kunnig man på måånga sätt. Jag står inte bakom kanal 10 eftersom de jobbar ihop med villolärare. Jag har fått lära mig…

  Jag står inte bakom klimatförändringarna och Holgers sätt att se på dem, har lärt annat.
  Holgers tidning Flammor tar upp många bra saker och hans hemsida också, det tycker jag och jag lånar hans artiklar med lov från honom.
  Ja vi har mycket is och kyla, och vi har mycket is o kyla från människor som inte vill tro eller bli varnade också. Är vi troende ska vi gå ut med varningar om den sista tiden om nödvändigheten att bli räddad av evangelium–Jesus Kristus.
  /Maria

 2. Holger Nilsson är en mycket respekterad kristen person (framförallt på grund av okunskap) som får mycket utrymme i den den kristna kanalen “kanal 10” med sina Politiskt korrekta “klimat-rapporter”. Holger Nilsson talar högtidligt och städat minsann om sin saga man kallar den “globala uppvärmningen”. Men jag säger detta: “Holger Nilsson är verkligen Nils Holgersson”. Holger arbetar för en kristen tidning som komiskt nog kalls för “Flammor”. N.W.O varning!!! Jag säger detta: “Vår Heliga Kristna Profet Holger Nilsson skulle faktiskt göra mer nytta om han åkte över Sverige på sin Gås och hjälpte oss att skotta snö och is i vår Svenska IS-Kyla!

 3. Hej Janne, tack för länken jag har lagt in den i ett nytt inlägg nyss. Usch och fy och mycket NWO Visst är det skumt o visst lever vi i de sista tiderna. Tack för länken. /Maria

 4. Apoprå tempelbyggen i jerusalem:

  kolla in –
  http://vigilantcitizen.com/?p=1229

  Du Maria kolla in den här siten:¨
  Sinister sites, på vigilant citizen

  The Supreme court of Israel – ett frimurarslott byggd av…gissa vilka bankirer!

  Sanhedrin – Supreme court of Israel –
  Skummare än så här kan det inte bli.

  Symboler, pyramider, hemliga bokhyllor, 33 steg i trappan, buddhistiska skulpturer, man GÅR på korset i trappan ned till innergården(ett upp och nedvänt kors). Och ser solen och NWO-pyramiden när man går uppför den 33 stegade trappan…

 5. Hej Det där med templet är ju profeterat mycket om och ingen kan med 100 % säkerhet säga att de har rätt , men GUD VET, judarna lever i största delen i det gamla testamentet, så de kanske inte vet…. MEN det som Gud har sagt genom sina profeter det måste vi lita på..det finns många väldigt mörka makter som är under uppsegling nu och det kommer ju tider som skall få oss att baxna, de otroende kommer att bli mycket chockade.
  Ja det finns mycket som inte jag heller vet- men jag älskar Jesus och fortsätter lära mig
  /Maria

 6. Tack för det långa svaret.

  Man känner sig så maktlös, för det känns som man inte kan göra eller påverka nåt.

  Det där med templet. Om nu judarna vet att Antikrist kommer att ta plats i templet (och vem känner skrifterna bättre än dem?), så kan man ju undra varför i all fridens namn man väljer att ändå bygga det?

  Jaja, det finns alltid många undringar. Och så mycket jag inte förstår.

  På tal om “Flammor”s Holger Nilsson. Har du tänkt på att man skriver namnet baklänges, Nilsson Holger, så tänker man lite på namnet Nils Holgersson? He he.

 7. Hej Andreas. Änglar är inte förmer än Jesusoch har aldrig varit. Därför tror jag inte Sankt M har någon plats i det kommande skeendet, men ska försöka ta reda på klart vad bibeln säger. Ja Jesus talar om sin kropp, och det bibelstället säger ju att han ska bygga upp de troende, men det beror väl på om de VILL det. … Templet, det nya är på gång att byggas på hemlig ort, och till o med inredningen börjar bli klar. Och Antikrist kommer att utropa sig som Messias i det templet. Jag fick Flammors nyhetsbrev…men jag tycker att Flammor koncentrerar sig för mycket på just antikrist, vi vet att det kommer, men koncentrationen måste ju ligga på Jesu återkomst och på vad den troende kan göra och måste göra i de sista tiderna.
  Jesus jar ju gett oss order om att predika evangelium, då är det ju det vi i första hand ska göra för att människor skall förstå skeendet.
  VAD gör styrkorna i Irak? VAD gör styrkorna i andra länder? Jagar talibaner? Tror vi verkligen på det? Jag gör inte det.
  USA kommer att komma i bankrutt de med, nej USA kommer inte att ha världsherravälde, nej jag tror inte det, nej det är inte rätt att döda människor. Men det kommer att bli stridigheter i världen, stora sådana, och det är striderna i Jerusalem/Israel som blir de värsta tror jag.
  Angående templet är det kanske så att det är brått att bygga det för att Antikrist skall sitta där snart, det förekommer nu förhandlingar mellan judar och muslimer om just detta tempel….vilken värld…. Gud hjälpe oss alla!
  /Maria

 8. Funderade på en sak. Ska Sankt Mikael uppstå strax innan Jesus? (vet inte var jag fått det ifrån, men ändå).

  En annan sak. Det står ju i Bibeln om att Jesus talar om templet, men att han då talar om sin kropp (Joh 2:21). Men det talas ju nuförtiden om att israelerna ska återuppbygga templet, men då i meningen ett hus (har läst på “Flammor” om detta). Jag blir lite förvirrad men experterna borde ju veta bättre. Annars tänkte jag på idén om det är Jesu kropp som ska återuppbyggas istället för det där huset, men det borde ju rabbinerna nere i Israel och t.ex. Holger Nilsson på “Flammor” veta bättre än jag, och de talar väl bara om templet som i lika med huset. Men visst är det väl en häftig idé jag har?

  En annan sak som jag hörde ryktas. Det sägs lite grann att USA funderar på att bomba Iran (10.000 mål där), har du hört nåt om det? Men jag kan inte se fram emot krig egentligen, men om det måste komma enligt Bibeln så… Men inte tycker jag det är bra att man dödar iranier. Och varför ska USA bestämma över hela världen? Nu låter jag som en kommunist, men jag röstar inte på dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.