Ett Guds barn / Litar på Herren

Jag är väldigt tacksam. Gud förändras aldrig och jag har fått möta en Gud som i sanning är mäktig. Jag är tacksam för att jag fått lära mig vad Gudsfruktan är, och att få känna hur Gud är stor och mäktig och vakar och stödjer och lyssnar och hör på alla sätt då man ropar- och tackar!, det är en sådan glädje.

Jag är väldigt tacksam. Gud är vår beskyddare.

*De som litar på Herren står fasta som berget Sion och kan aldrig rubbas. Liksom bergen omger och skyddar Jerusalem, så omsluter  och beskyddar Herren sitt folk. Ogudaktiga härskare ska inte längre regera över vårt land, det land , som Gud gav till våra förfäder. Då kunde det gå så illa att de lockade de rättfärdiga till att göra det som är orätt. Herre, gör gott mot dem som är goda, mot alla som är uppriktiga och ärliga. Men de som viker av från den rätta vägen ska du förgöra tillsammans med alla andra förbrytare. Låt Israel få leva i stillhet och fred!* /Ps 125, förf: möjligen Hiskia.

Det som Hiskia beskriver är det tillstånd som skall råda vid Guds slutliga dom. Människors ondska omintetgör ofta Guds planer på jorden, men det betyder inte att Gud har förlorat kontrollen. Ondskan regerar bara precis så länge som han tillåter det.

Det är en fröjd att veta att man förstår att man är trygg i Gud, han förändras aldrig och därför skänker han oss fasthet och trygghet.

Jag tackar dig Herre för allt gott du gör, för alla dina planer för ditt folk, för dina barn. Jag tackar dig för en ny dag, en mirakeldag för många och jag tackar dig för att du frälste mig så att jag fick lära känna dig och dina stora under. /Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.