Evangelium/ Mästaren och Frälsaren, – helar de sjuka….

 

Lördagkväll hittade jag sången i en bok… sången som jag hörde på band i bilen då jag åkte en tur….här kommer sången om Mästaren:

1 Jag stod uti tankar försänkt en dag Vid Genesarets strand allen´ Jag såg hur folket sig trängde fram Till en främling från Galiléen. Jag såg hur en man ifrån födseln blind I ett nu fick sin syn igen. En man som var lam blev helbrägdagjord Av en främling från Galiléen.

Kör: Och jag kände jag honom vill älska, hans kärlek är helig och ren. Min frälsare blev han den dagen, Denne främling från Galiléen.

2 Hans älskande blick och hans varma ord Har jag aldrig förgätit sen. När syndfull och hjälplös han såg mig där, Denne främling från Galiléen. Han visade märken från Golgata Och bjöd frälsning åt var och en. Min börda föll av när jag mötte där Denne främling från Galiléen.

3 Han talade frid till en vredgad våg Till en hotande vind som ven. Var stilla, var tyst, så befalldes den, Av en främling från Galiléen. Mitt hjärta fick frid och ett himmelskt ljus, I mitt inre nu spred sitt sken. Han lyfte mig upp ur fördärvets grop Denne främling från Galiléen.

And I felt I will love him forever His love was holy and clean. My Saviour I met him that morning, That stranger from Galily. /  fr eng.  G Perry

*
Denne främling är min bäste vän, han är ingen främling alls för mig, han är det käraste jag har. Han har all min kärlek. /Maria

Matt 4:23
Jesus vandrade omkring i hela Galileen och undervisade i deras synagogor och predikade evangeliet om riket och botade alla slags sjukdomar och krämpor bland folket.

Matt 4:25
Och mycket folk följde honom från Galileen och Dekapolis*, från Jerusalem och Judeen och från andra sidan Jordan.

Matt 17:22
När de var samlade i Galileen, sade Jesus till dem: “Människosonen skall utlämnas i människors händer, /
Matt 26:32

Matt 26:32
Men när jag har uppstått, skall jag gå före er till Galileen.

Och de korsfäste Jesus på Golgata. MEN han uppstod från graven och graven är tom! Jesus sitter på Faderns högra sida i himmelen. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.