Kärleken från Jesus./Ditt bekymmer och Jesus./Bibelord.

 

 

“Kärlek skyler allt som är brutet.” Ords 10: 12.

“Faren efter kärleken.” 1 Kor 14: 1.

 

OMTALA ditt bekymmer allenast för Herren! För icke länge sedan läste jag en tidningsartikel, i vilken ett kärt gudsbarn omtalar en personlig upplevelse, och den gjorde ett sådant intryck på mig, att jag vill låta den gå vidare. Hon skriver:

“En natt låg jag sömnlös, plågad av en mot mig begången grym orättfärdighet, och den överskylande kärleken tycktes ha glidit ur mitt hjärta. Då ropade jag i min själsnöd till Gud om kraft att lyda Hans bud: ‘Kärleken överskyler’ – och strax började Anden arbeta i mig. Jag grävde en grav, en djup grav. Omsorgsfullt sänkte jag sedan ned det som hade sårat mig och skyndade mig att fylla graven med jord. På jordhögen lade jag en grön torv, planterade vita rosor samt förgätmigej och hastade fort därifrån. –

Den ljuva sömnen kom. Det nära nog dödliga såret läktes utan att lämna något ärr efter sig, och jag vet icke i dag, vad som vållade mig så stor sorg.”
*

  Vilken lycka att ha allt i Jesus;

  läkedom för alla hjärtats sår;

  Ingen synd, som icke Han förlåter,

  ingen nöd, som icke Han förstår.

  Om jag ägde Jesus – endast Jesus,

  och i hela världen intet mer –

  o, så ägde jag dock allt i Honom,

  Han, som nog och övernog mig ger.

 

Från “Källor i öknen” av Mrs. Chas. E. Cowman

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.