Evangelium / Vad lite människor förstår

 Låt den helige  Ande leda dig

Vad lite människorna förstod och förstår av Jesu undervisning och av vem Jesus egentligen var (och Är). Många människor förnekade och hatade honom, och många älskade och tillbad honom som Herre och Messias. Hur det än såg ut eller ser ut så finns han, han lever och han är KUNG. Jag blir faktiskt mer och mer förundrad över att han skall komma tillbaka. Det är glädjande, ja, halleluja! Och det är smärta. För om människor i alla tider hade tagit hans absoluta ord på största allvar hade fler människor fått höra hans ord och fått frälsning och evigt liv.

Därför att människor inte tar hans order om att sprida evangelium på största allvar, så kommer människor att gå vilse, och det är verkligen fruktansvärt, tycker inte du det?  Jesus sade att vi skulle få dricka av det levande vattnet och aldrig mer bli törstiga. De orden kanske inte är så lätta att förstå, men de betyder ju att den helige Ande skall ges den som tror och då kan man med tillförsikt och stort mod gå fram med Jesu ord till människorna, så gjorde den tidens apostlar och så måste vi göra. Den helige Ande hjälper oss i busskön, i snabbköpet, hos fiskhandlaren , i bankkön, ja överallt där det finns människor att vittna för. Är du med i mitt resonemang? För det betyder ju att överallt där det finns människor, där finns det tillfälle att vittna om Jesus. Underbart! 

Jesus undervisar oss om den helige Ande i Johannes kap 14-16. Läs dem!  Glöm inte att läsa Apg 2 som handlar om pingsten då den helige Ande kom, precis så som Jesus sagt. Vem kan tvivla på hans ord och ta dem för osanningar? Fariseerna sade: *Finns det en enda av oss judiska ledare som tror att han är Messias? Att hela folkhopen gör det, det är klart, men vad vet de om saken? …./Joh 7:48/  De judiska ledarna såg sig själva som en elit med ensamrätt till sanningen. …Det finns fariseer även idag, jodå, och dem skall vi akta oss för, för de säger ofta en uppdiktad sanning som kan få människor att inte hamna rätt. Ja du kan läsa mer om dem och andra på denna sidan om du tittar under kategorierna till höger.

Sist vill jag säga:  Som soldaten följer sin officer ska vi följa Kristus, vår Herre. Amen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.