Evangelium / skall predikas….

bibeln.jpg

Evangelium. Jesus är vår frälsare, Jesus är ljuset.

Evangelium skall nå ut så att alla får en chans att få lära känna Jesus. Många predikar om evangelium, och det är underbart. Men evangelium bör predikas av människor som har lärt känna Jesus på djupet.

Många predikningar hör man, som inte har hjärtat med sig, utan bara är ord. Bara ord kan inte väcka människor, men när hjärtat blöder då hörs det i predikan och människor blir tagna, rörda i djupet av sitt hjärta och får möjlighet att vända om.

Det är hjärtan och inte hjärnor som förändrar världen. Hjärtat måste tala från predikstolen, och hjärtat måste brinna för världen och världens möjlighet att få veta om Jesus. Många pastorer och präster låter det egna jaget framstå i en predikan, de har faktiskt tystat hjärtas röst.

Under alla tider har vi haft stora predikanter som verkligen har lyssnat till hjärtats röst och vunnit stora skaror för Kristus. Vi borde komma tillbaka till den tid då bönen gör underverk med människor. Bara då får människor chansen till ett nytt liv.

Stora predikanter har legat på knä i timmar! för att nå ut till människor. De har gett allt på stridsfältet.Ett böneliv är ingen fritidssysselsättning utan en livsstil. Detta borde fler tänka på. Jag tror att hjärtat fattas hos många i dessa tider. Det är nog många som inte känner Jesus på djupet, för gjorde de det skulle det höras och fler skulle komma till Jesus. Hårda ord från mig? Ja kanske det, men jag står för dem, för nu lever vi i en värld som är ganska så kall, och evangelium är så viktigt att fler behöver gå den allvarliga bönevägen.

Jakob talar om en rättfärdig mans bön som bedes med kraft. Bibelställen: Hebr 5:7; Jak 5:16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.