Evangelium / Radikalt budskap

 

Varför pratar jag om Evangelium? Varför behöver människor evangelium? Varför vill de inte ha evangelium?

Många frågor men egentligen bara ett svar.

Evangelium är det mest radikala budskap som kan förkunnas. Vi har olika politiska partier, vi har olika sorters budskap och program om allt möjligt i världen, men vi har bara ett budskap om Evangelium. Jesu program handlar om att bli en ny människa.

Vi har bara en Jesus som lever och som vill bli din vän och hjälpare. Vad kan då evangelium göra för dig?

Den som blir pånyttfödd gör upp med det gamla livet. Ekonomiska problem klaras upp. Den man varit ovän med ber man om förlåtelse. Familjer blir enade. Hat förbyts i kärlek.

Hela världen behöver detta livsmönster. När vi får detta är vi inte längre Satans tjänare utan vi blir Jesu tjänare. Livet får en ny inriktning. Detta är något som vi alla innerst inne längtar efter: En total förändring.

Nytt liv; Jesus ger oss det nya livet, och han är med och hjälper oss att bygga upp det nya. Under hans beskydd kan vi leva i trygghet och kärlek och förändring. Vi kan inte förändra detta själva, men med Jesu hjälp kan vi få våra liv på rätt köl.

Vi behöver inte se på våra brister och tro att inget kan ändras, för det kan det. Vi behöver titta på våra önskemål om ett annorlunda liv, ett liv i tro, hopp och kärlek. Vi behöver hjälp med att få detta nya till stånd och det är där som Jesus är den stora kraften. Amen.

Tyvärr är människor så rädda för ordet tro , så rädda för förändring, så rädda för att våga tro på Gud att de inte vågar ens att fråga Jesus om vem han är. Men vet du: Jag talar inte om att bli en religiös människa…. jag talar om att få ett nytt liv. Ett liv som blir glatt, bra på alla sätt och med en sjungande ton i hjärtat.Förändrad på insidan.
Tyvärr är människor så förstockade och sovande och ointresserade av sitt eget bästa att de inte törs att fråga efter ett liv som sprudlar och sprakar av glädje. Jag kan inte göra så mycket mer än att fortsätta att vittna om Jesus, skriva och tala om vem han är. Det är mitt bidrag till människors nya liv. Amen.

“Jesus för världen givit sitt liv. Öppnade ögon, Herre, mig giv. Mig att förlossa, offrar han sig, Då han på korset dör och för mig.” / Ps. 519:1

2 thoughts on “Evangelium / Radikalt budskap

  1. Hej Annica
    Tack för din kommentar. Jag är glad att ditt liv är förändrat, att du mår bra och är lycklig! Jag vet personligen hur man får slita för att nå fram till ett bra liv. jag säger inte att man INTE kan förändra själv, bara att livet blir så mycket enklare med Jesus vid sin sida. Och har man vilja och styrka då går man framåt. Glad för din skull.
    Mvh Maria

  2. Mitt liv förändrades för ca 1 år sedan. Jag var tidigare en väldigt deprimerad och negativ människa, men mitt liv vände och blev bättre, jag hittade lyckan, jag kom till freds med mina problem och allt blev bara… perfekt.

    Men var det jesus som gjorde det för mig? Nej, det var jag som fick slita som ett djur i flera år för att nå dit. Jag tänker inte ge någon annan äran för det arbete jag själv lade ner för att ändra på mitt liv.

    Skriv inte att man inte själv kan förändra sitt liv, för det kan man, om man bara vill. Och då krävs det ingen religion, det krävs bara en enorm vilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.