Evangelium / Räddning

 I dessa tider som vi är i nu, är människor väldigt okunniga och ointresserade av evangelium.

Ett sant evangelium är en stötesten för många, därför har jag tagit med en del artiklar om sådana saker.

Evangelium kommer från Gud, varifrån skulle det annars ha kommit? Hans ord ska föra oss in i himmelens härlighet. Gud kan öppna ögonen på vem som helst, och Gud kan rädda alla som vill bli räddade.

Men så få vill ju höra hans ord, så därför är det svårt att få människor att fatta att Gud är Gud. För den som vill tro på Gud och hans kraft och hans korsfäste, döde men uppståndne Son, för dem ligger vägen öppen.

*Denna “dårskap” är mycket visare än de djupsinnigaste planer hos de klokaste män, och Gud är i sin svaghet- nämligen att Kristus dör på korset – mycket starkare än någon människa.” /1 Kor 1:25/ “Ty judarna begär tecken och grekerna söker visdom. Men vi predikar Kristus som korsfäst, för judarna en stötesten och för hedningarna en dårskap. Men för de kallade, både judar och greker, predikar vi Kristus som Guds kraft och Guds vishet “(1Kor. 1:22-24).“Ty judarna begär tecken och grekerna söker visdom. Men vi predikar Kristus som korsfäst, för judarna en stötesten och för hedningarna en dårskap. Men för de kallade, både judar och greker, predikar vi Kristus som Guds kraft och Guds vishet “(1Kor. 1:22-24).Förklaring: Många judar tyckte att de goda nyheterna om Jesus var en ren dårskap eftersom de förväntade sig en härskande kung i Messias, INTE en lidande tjänare. De hade väntat sig att Jesus skulle återupprätta Davids tron. Dessutom hade han ju avrättats som en simpel brottsling. Hur skulle en sådan kunna vara Frälsaren?

“Ty judarna begär tecken och grekerna söker visdom. Men vi predikar Kristus som korsfäst, för judarna en stötesten och för hedningarna en dårskap. Men för de kallade, både judar och greker, predikar vi Kristus som Guds kraft och Guds vishet “(1Kor. 1:22-24).Förklaring: Många judar tyckte att de goda nyheterna om Jesus var en ren dårskap eftersom de förväntade sig en härskande kung i Messias, INTE en lidande tjänare. De hade väntat sig att Jesus skulle återupprätta Davids tron. Dessutom hade han ju avrättats som en simpel brottsling. Hur skulle en sådan kunna vara Frälsaren?Grekerna tyckte också att evangeliet var dåraktigt. De kunde inte tro på en kroppslig uppståndelse. Inte heller kunde de i JESUS se de kraftfulla egenskaper som deras egna gudar var utrustade med.

Dessutom kunde ingen som blivit korsfäst vara en respektabel person. Död var NEDERLAG, INTE SEGER.

Fortfarande låter de goda nyheterna om Jesus som dårskap för många.

I dagens samhälle hyllas MAKT, INFLYTANDE och RIKEDOM.

Jesus kommer som en ödmjuk och fattig tjänare och erbjuder medborgarskap i sitt rike på grund av tro, INTE AV PRESTATION.

För VÄRLDEN är alltsammans bakvänt, men Gud ville att världen skulle bli frälst JUST PÅ DET HÄR SÄTTET.

 

 

 

2 thoughts on “Evangelium / Räddning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.