Evangelium /Nåd och sanning

 image3c.gif 

 

 

Först: TACK till er alla som besöker denna min sida. Det är roligt att se att så många kommer in och läser här. Det gör mig glad. Här kommer en text som säger allt om evangelium:

*Koncentrerad saltsyra och kaustik ammoniak är två starkt frätande vätskor. Men om man blandar dem i rätta proportioner så får man en saltlösning som är helt ofarlig. (Men inte vanligt salt)

Så är det också med Guds evangelium. Det är sammansatt av två beståndsdelar. Och om Gud lät en av dessa beståndsdelar predikas enbart så skulle det få katastrofala följder för människorna.

“Och Ordet blev kött och tog sin boning ibland oss, och vi såg hans härlighet, vi såg likasom en enfödd Sons härlighet från sin Fader, och han var full av nåd och sanning.” Joh. 1:14. Tänk om Jesus hade varit full av enbart sanning, utan nåd. Då skulle hansliv här på jorden ha blivit som en stor domspredikan. Då hade ingen människa kunnat bli frälst. Och om Jesus hade varit full av enbart nåd, utan sanning. Då hade han blivit den störste bedragare.Då hade heller ingen människa kunnat bli frälst. Men det står att han var full av nåd och sanning.

Guds nåd i förening med sanningen blir ett evangelium som är saltoch kan hindra förruttnelse. Matt. 5:13. Mark. 9:50. Luk. 14:34.

När sanningen blir förkunnad, då blir synden avslöjad och människor blir överbevisade om sin synd. Apg. 2:14-37. Rom. 3:20. Och när

Guds nåd blir förkunnad och människor tar emot Guds nåd, då bli de befriade från sina synder i kraft av Jesu blod.

Apg. 2:38-47, 13:38-39.* Allan Svensson //Maria

Jesus säger om sin återkomst:

*Var på er vakt! Låt inte min plötsliga ankomst överrumpla er. Låt mig inte finna er i lyx och överflöd, nöjen och dryckenskap eller upptagna med livets problem och bekymmer som resten av världen. Håll er alltid beredda. Be att ni ska få kraft att rädda er undan de svårigheter som väntar, så att ni kan möta Människosonen med frimodighet.* /Luk 21:34-36    Ja låt oss göra som Jesus ber oss att göra.

 000200bf.gif

 

2 thoughts on “Evangelium /Nåd och sanning

  1. Hej Anton. Vad menar du med bevis? Det sker rasistiska saker hela tiden, varje dag, se på Tv o hör på radio och se dig omkring. Du kan väl utveckla hur du menar, skriv igen hit. /Hälsn Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.