Att gråta äkta tårar / Svek

dsc00064.JPG

 

http://www.svt.se:80/

Välkommen.  Hur är det med städningen på våra sjukhus? Är den acceptabel, och trivs patienterna på sjukhusen? I länken ovan kan du se och höra läkaren och patienten Björn Bragée, som tar bladet från munnen och ryter till!

Det gör han rätt i, för så illa som det har blivit på sjukhusen med städningen, …det är bedrövligt. Till ett sjukhus kommer man för att få vård, och inte för att bli sjuk av hemska baciller. Men så är det ställt med våra sjukhus idag, många avdelningar tvingas stänga p g a  icke fungerande städning. Man sparar pengar…man har ont om personal…man lägger  det billigaste budet på städning och patienterna är de som förlorar på det hela.

De säger att vi lever i ett välfärdssamhälle, och lilla Sverige går framåt..Nej det är ju inte sant. Jag undrar vad som händer då en riksdagsledamot blir sjuk? Hamnar den personen på allmän sal eller blir liggande i korridoren? Får den personen förstklassig vård…

Gud säger att vi skall ta hand om varandra, och han säger vidare att vi skall visa kärlek och omtanke om varandra. Men så är ju inte fallet, eftersom äldre och sjuka blir kränkta gång på gång. Du har väl följt med i tidningar och radio där vågorna går höga och anmälningarna duggar tätt till ansvarsnämnder och liknande..

Matteus 5:7 (Bergspredikan) säger: Lyckliga är de omtänksamma och barmhärtiga. Dem skall man visa barmhärtighet.

Matteus 5:8 säger: Lyckliga är de som har rena hjärtan! De ska få se Gud.

Gud säger vi ska vara barmhärtiga och rena i våra hjärtan. Det borde städas ordentligt även i människors hjärtan. De borde tänka till ordentligt och visa andra en större omsorg.

Har man inget rent hjärta och barmhärtighet, då blir det som det blir i ett samhälle,,liknande det vi har nu. Det handlar väldigt mycket om svekfullhet, och egoism i våra samhällen idag. Var finns protesterna? Jo de finns men de är så få. Känslokall dominans finns det mycket av…

*Lyckliga är de ödmjuka! Himmelriket tillhör dem* /Matt 5:3 .   Något att tänka på….

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.