Guds kärlek till oss. /Vishet

graphic_lady_praisingthelord.jpg

Visheten kan ta lång tid att få- eller att nå. Den som föraktar Guds lagar eller inte bryr sig om att tänka på att han vill hjälpa oss i allt, de går ofta fel vägar. Man kan ju tro att man kan allt själv, fixa och trixa..jo pyttsan. Men med visheten inom oss, eller att be om att få vishet och visshet… så kan vi gå den väg Gud  vill.

Det står i Ordspråksboken kapitel  8:14-15:

*Jag, visheten, ger goda råd och lär er sunt förnuft. * Kap 8:19:  *Vad ni får av mig är bättre än finaste guld och renaste silver!*

*Herren skapade mig för länge sedan, innan han skapade något annat. Sedan tidernas början finns jag. Jag existerade innan jorden fanns. Jag föddes innan haven blev till. Ja, jag var där innan Gud skapade jorden med dess åkrar.* Ordsp 8:22-26

Visheten är grunden för allt  skapat och en förutsättning för liv. Kanske var Johannes och Paulus påverkade av Salomos sätt att beskriva visheten när de förklarade Jesu närvaro vid världens skapelse. (Kol 1:15-17; 2:2-3; Upp 3:14).

Visheten behöver vi verkligen! Idag har jag fått veta mer om vikten av att ha sunt förnuft, det slog till i tanken… inom mig.. om hur vi ber den helige Ande om att få hjälp med olika problem, och det är ok, men vi kan i många fall använda vårt sunda förnuft och komma på lösningar som ÄR  dvs bönesvar i en viss situation från Gud……d v s Gud vill att vi handlar på ett visst sätt i en viss situation. Vishet och sunt förnuft. Lära för livet.

*Den som finner mig finner nämligen livet och blir älskad av Gud. Men den som föraktar mig skadar sig själv, och hans sår kan inte läkas. De som hatar mig visar att de älskar döden.* /Ordspr 8:35-36

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.