Evangelium / MedieMission…

  

MedieMission IRR-TV genomförde en storstadskampanj i Ukrainas huvudstad Kiev i slutet av 2007. Mihail Panotsjko, biskop för ungefär 2800 församlingar i Ukraina konstaterade att församlingarna hade behövt arbeta i 100 år för att nå befolkning i Kiev med evangelium med traditionella metoder. Nu skedde det på 30 dagar.

Den assisterande pastorn, Jurij Babinets, i församlingen Spasenie berättar hur stadskampanjen påverkade deras församling i Kiev: *Direkt efter kampanjen i Kiev kom varje vecka i medeltal 50-60 människor till tro i vår församling. Vi hade över 700 “kyrko-ovana” besökare i vår församling, varav allt som allt 3000 gjorde beslutet att följa Jesus under året som gått. 800 av dessa har blivit döpta.

Nu tjänar var och en av dessa i olika uppgifter i församlingen. *I Januari planterade vi fyra församlingar på olika områden i Kiev. Var och en av dessa har cirka 200 medlemmar. De håller gudstjänsetr regelbundet, nämner Babinets. Till den mycket omskrivna och synliga storstadkampanjens telfontjänst ringde över 9000 personer för att få andlig hjälp. Biskop Panotsjko konstaterade: -Kampanjen väckte upp Kiev. Staden började sjuda och röra på sig. Hundratusentals människor söker efter högre, heliga värden och för dem var den här kampanjen som ett ljussken i mörkret.

MedeieMission IRR-TV kommer regelbundet att trycka upp en tidning som är tänkt för dem som kontaktade kampanjkontoret under kampanjen. Vi vill uppmuntra dem att gå framåt i sion tro på Gud. Det har nu öppnat sig en fin möjlighet för församlingen i Kiev att sända program på nationell TV.*

Ja detta skriver min källa: Hemmets vän. Det händer mycket ute i världen som vi inte känner till, och det är väl fantastiskt att få reda på att människor verkligen blir frälsta och tar emot Guds ord. I Sverige har vi inte så stor utbredning av kristna tidningar eller stora väckelsekampanjer, och det är en sorg naturligtvis, men vi som är troende hoppas och tror att det skall komma en stor förändring för denna världen och för Sverige naturligtvis. Det är därför du läser denna sida just nu, som vill peka på JESUS, och för att jag vill att människor skall komma till tro på en stor Gud och att de får möta Jesus som sin frälsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.