Evangelium /Joh 21:15-19…Petrus

 th_100_3888whiteroses.jpg

När bevis lägges fram i en domstol måste de som dömer fatta ett beslut. Sådan är lagen. Och bevisenär många då det gäller frågan om vem Jesus är, och den som läser Johannes evangelium måste besluta sig för vem Jesus är. Bevisen är många. Är Jesus Guds son eller inte? Det är du som dömer. Bevisen har lagts fram, de finns i bibeln. Du måste avgöra.

Läs Johannes evangelium och tro. Det var som sagt många som inte trodde, ens på Jesu tid, han var föremålet för undran, skepsis, otro, hårdhet, falskhet, lögner, smädelser..och mer.

Petrus var en av dem som förnekade Jesus. I Johannes kap 21:15-19 kan du läsa om hur Petrus till sist insåg vem Jesus var. Då inträdde en radikal förändring. Fiskaren Petrus fick en tro, blev en evangelist, och han blev till en klippa för människor.

Petrus hade förnekat Jesus, eller hur? Men Petrus blev helad i sitt inre… Han hade sagt tre gånger att han inte kände Jesus. När Jesus frågar honom om han älskar honom, Jesus, svarar han äntligen ja och kan ta hand om “fåren”. Är det inte underbart.

Petrus var i dessa händelser tvungen att granska sina motiv, sina känslor, sitt verkliga inre.  Petrus förstod att han verkligen älskade Jesus så som han borde. Vi vet hur det gick, Petrus följde Jesus. Följer du Jesus? Har du bestämt dig för att följa Mästaren?

Är dina tvivel borta, har du fått ro i ditt inre? Bevisen är så många på att Jesus är den han säger sig vara: Messias.

1.Säg, känner du det underbara namnet, Som till frälsning Gud oss gav, Vars lov har sjungits ut i hela världen, Över varje land och hav?
2.Det namnet strålar som en morgonstjärna Över jordens nöd och natt. Det skänker mod och tänder hoppets låga, Där den flämtat svagt och matt.  …
Refr: Namnet framför andra namn är JESUS. Ej skönare på jorden fanns. Ty intet annat namn kan giva frälsning, Intet annat namn än hans. …/Allan  Törnberg

2 thoughts on “Evangelium /Joh 21:15-19…Petrus

 1. Hej Jannne Ja vi människor har fått många chanser, och få tar sista chansen. Visst finns det underbara berättelser (som är sanna) i hela bibeln. Gud välsigne dig!
  /Maria

 2. Vad många chanser Petrus fick!
  Och vi med!

  Otroligt!

  Jag tycker Emmausmötena med Jesus efter uppståndelsen är bland det vackraste berättelserna i Bibeln.

  Frid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.