Evangelium /Jesus förvandlas

jesus_034_small.jpg 

Markus 9:3-11 berättar om när Jesus och lärjungarna befann sig på antingen berget Hermon eller berget Tabor.Där förvandlas Jesus och denna förvandling visar att Jesus verkligen var Guds Son. Guds röst skilde ut Jesus från Mose och Elia som den länge väntade Messias med fullständig gudomlig auktoritet.

Detta händer:

“Plötsligt förändrades hans utseende mitt framför ögonen på dem. Hans kläder blev bländande vita, så att inget blekningsmedel i hela världen kan göra kläder så vita. Sedan visade sig Elia och Mose och började samtala med Jesus. Upphetsad ropade Petrus: “Mästare! Här är det skönt att vara. Vi bygger tre hyddor! En för var och en av er.” Han sa detta bara för att säga något, för han visste helt enkelt inte vad han skulle säga, och alla tre var rädda och förvirrade. Men medan han talade sveptes de in i ett moln, som sänkte sig ner och en röst från molnet sa: “Han är min älskade Son. Lyssna till honom!” Då lärjungarna såg sig omkring var Mose och Elia borta, men Jesu var kvar hos dem.

När de gick ner för bergssluttningen befallde Jesus dem att inte med ett ord nämna om vad de sett, förrän Människosonen uppstått från de döda. Därför höll de det för sig själva, men talade ofta om det och undrade vad han menade med “att uppstå från de döda”.

De frågade honom nu om något som judarnas religiösa ledare ofta påstod, nämligen att Elia måste komma tillbaka innan Människosonen gör det. Jesus höll med dem om att Elia måste komma och bereda vägen. Ja, han sa att han hade faktiskt redan kommit och att man misshandlat honom fruktansvärt, precis som profeterna hade förutsagt. Sedan frågade Jesus dem vad profeterna kunde ha menat, när de förutsa att Människosonen skulle få lida och bli illa behandlad av alla.

*Mose representerade lagen och Elia profeterna. I och med att de visade sig framstod Jesus som uppfyllelsen både av den gammaltestamentliga lagen och av profeternas löften.

Jesus var inte en återfödd Elia eller Mose.

Han var inte heller bara en av profeterna.

Som Guds ende son har han långt större makt och myndighet än de.

Det finns många som vill tala om för oss hur vi ska leva och lära känna Gud. Några är till stor hjälp, men många är det inte. Vi måste först lyssna till JESUS innan vi rätt kan bedöma alla andra källor.

*Det var inte så konstigt att lärjungarna var förbryllade över Jesu död och uppståndelse. De hade ju ingen möjlighet att se in i framtiden. Vi däremot, har hela Guds uppenbarade ord, Bibeln. Den kan fullständigt förklara vad Jesu död och uppståndlese betyder. Därför har vi ingen ursäkt för att inte tro.

/Källa: Bibeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.