Evangelium / Uppståndelse

th_awwwlily2.jpg 

Man kan, om man vill, fundera över den nya ordning som skall komma då det blir en ny himmel och en ny jord. Detta kan bli svårt att dra några slutsatser om, på grund av att vi inte vet hur det blir. Men varför bekymra sig?

Den nya ordning som vi ska leva i då vi kommer till himlen, är inte lik den ordning som finns gär på jorden, eller oordning, kanske jag ska säga, för här nere är det ju ingen vidare ordning.

Denna jorden är fallen och så sargad och människor lider på alla möjliga vis. Detta finns inte i Guds himmel, där vi en gång ska vara. Här på jorden sätter tiden, döden och mänskliga institutioner en gräns för relationer mellan människor.

Vi kan vara säkra på att det icke blir så i himlen. I Guds nya, återupprättade värld kommer det inte att vara så.

 Många diskuterar om det verkligen finns en uppståndelse efter döden. Sadduckeerna var männniskor på Jesu tid som ifrågasatte nästan allt som Jesus sade. När Jesus säger att det blir en uppståndelse från de döda, så säger saddukeerna emot och ifrågasätter.

I Markus kapitel 12 och 26-27 förklarar Jesus detta: v26-27: “Men nu till frågan om det kommer att bli någon uppståndelse: Har ni aldrig läst om Mose och hur Gud i den brinnande busken sa till honom: ‘Jag är Abrahams Gud och jag är Isaks Gud och jag är Jakobs Gud.’

Det betyder alltså att Gud talar om dessa som levande, fastän de varit döda i hundratals år. Han skulle inte ha sagt: ‘Jag är deras Gud’ om sådana som inte existerar! Ni har fullständigt kommit på villovägar när det gäller uppståndelsen från de döda.”

Förklaring: Eftersom sadukkeerna bara trodde på Moseböckerna, citerade Jesus ur 2 Mos 3:6 för att bevisa att det finns liv efter döden. Fariseerna hade förbisett den versen i sina diskussioner med sadukkeerna i frågan. Många år efter deras död talade Gud om Abraham, Isak och Jakob som om de ännu levde.

 Guds förbund med alla människor går bortom döden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.