Evangelium / Jesus är Gud

 

I bibelns evangelier kan vi läsa om under och mirakel. Fariseerna på den tiden tyckte verkligen inte om att allt detta som Jesus gjorde, verkligen var sant. De försökte på alla sätt bortföklara allt som hände.

De påstådde att det handlade om tur, tillfälligheter eller onda makter. Därför att de tänkte trodde och sa detta, så vill de ha tecken från himlen – någonting som bara Gud kunde göra. Jesus avvisade deras krav, därför att han visste att de inte skulle låta sig övertygas ens av ett sådant under.

De hade redan bestämt sig för att INTE tro.

Ett hjärta kan bli så förhärdat att inte ens de mest övertygande bevis och manifestationer kan förändra det. Det är ju sorgligt tycker jag att det var så på den tiden och vi kan ju se att det är likadant idag- ja värre.

I bibeln kan vi läsa om Jesu födelse och förberedelse för tjänst. Detta att Jesus kom till oss på jorden och levde, dog och uppstod är ju inget mindre än ett mirakel.

Att sedan Jesu budskap och verksamhet är ett mirakel- det betvivlar inte jag. Evangelierna talar om för oss om allt som hände då Jesus gick här på jorden och undervisade och lämnade outplånliga intryck till alla som var med.

Vi kan läsa om att många människor inte accepterade honom,utan de hatade honom. Vi kan läsa om att han uppväcker människor från döden- det är mirakel i högsta grad. Vi kan läsa om att han botar människor- det gör han än idag.

Jesus underivsar också om hur ett hjärta bör vara och hur vi borde älska Gud- har vi då inte lärt oss någonting av hans ord? Jesus förutsäger hur han ska dö- . Jesus varnar för OTRO.

Jesus undervisar oss hur vi /man ska be. ….I alla evanglier får vi läsa vittnesbörd av de som var med. Skall vi då tvivla på att bibeln är sann? Det anser inte jag, för jag tror.

Alla underverk som Jesus gjorde är inte med i bibeln, men det tycker jag inte behövs för att jag ska kunna tro. Hur är det med din tro? Tror du på Jesus och hans underverk?

Jag anser att Jesus är:

*Guds Son och tillika Gud, Joh 1:1

*Jesus är Messias därför att han uppfyller Gamla Testamentets profetior.

*Jesus är Guds tjänare.

*Jesus bekräftar sina ord i handling.

Ja det finns mycket mer att säga, men det var detta var vad jag ville ge dig just nu./Maria

 

One thought on “Evangelium / Jesus är Gud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.