Evangelium/Jesu kärlek till oss

 

Johannes 3:16

Denna vers är hela evangeliet i ett nötskal. Sann kärlek är inte overksam eller egoistisk, utan den sträcker sig mot andra för att låta dem få del av den. Här är det Gud som visar vad som gäller och skapar mönstret för ett sant kärleksförhållande- om du verkligen älskar någon är du villig att betala ett högt pris för att kärleken skall bli besvarad. Gud betalade ett högt pris, sin ende sons liv, det högsta tänkbara priset. Jesus tog vårt straff på sig, betalade priset för vår synd och erbjöd oss sedan det nya liv han köpt åt oss. När vi berättar dessa goda nyheter för andra människor måste vår kärlek till dem ha samma kvalitet som Jesu kärlek till oss. Det innebär att vi blir villiga att ge upp vår egen behagliga och trygga tillvaro för att hjälpa andra att ta emot den stora kärlek som Gud har till alla människor.

Johannes 3:16-17 säger :

För så älskade Gud världen, att han gav dem sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå under, utan ha evigt liv. 3:17 Gud sände inte sin son till världen för att döma dem utan för att rädda dem.

Man kan försöka skaffa sig trygghet på många olika sätt – tro på sig själv, på goda gärningar eller på pengar och ägodelar. Men det är bara Gud som kan göra oss trygga och rädda oss från det största hotet vi möter, nämligen den eviga fördömelsen. Den som inser att det inte går att bli frälst genom egna ansträngningar kan sätta sin tillit till Gud och låta honom göra det vi inte kan.

När Jesus talar om “dem som inte tror på honom” avser han dem som är klart emot honom och alla som är totalt likgiltiga, inte dem som emellanåt drabbas av tvivel.

Det eviga livet är inte en förlängning på det liv vi lever nu, Det är Guds liv (Ef 4:18) så som Jesus levde det (14:6). det livet får var och en som tror som en garanti, ett förskott, på ett liv i evighet. Då ska det varken finnas död, sjukdom, fiender, ondska eller synd. Om vi inte känner Kristus tror vi att jordelivet är hela vår tilvaro, men i verkligeheten är vårt nuvarande liv bara en inledning till evigheten. Därför bör vi bedöma allt som händer oss utifrån ett evighetsperspektiv.

Ha en välsignad dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.