Bibelord/ Kärleken är…

 

Bibelord

 1 Korinthierbrevet 13:1-13 talar om hur kärleken är och skall vara..

I vårt samhälle föväxlas ofta kärlek med lust och begär. Guds kärlek i oss är riktad utåt mot andra, inte inåt mot oss själva. Guds kärlek är fullständigt osjälvisk.

1 Kor 13:4-7 säger

“Kärleken är tålmodig, god och hänsynsfull, aldrig misstänksam eller avundsjuk, aldrig skrytsam eller stolt, och aldrig överlägsen, självisk eller fräck. Kärleken kräver inte att få sin vilja fram. Den är inte irriterad över andra, inte lättretad och den lägger knappast märke till när andra handlar fel. Den är aldrig glad över orättvisan, men gläder sig när sanningen segrar. Kärleken är trogen vad det än kostar. Deb förväntar sig alltid det bästa, hoppas i det längsta och är beredd att uthärda allt.”

Här är det inte fråga om en naturlig kärlek utan om en kärlek som kan bli verklighet bara genom att Gud på ett övernaturligt sätt hjälper oss att lägga våra egna önskningar och naturliga reaktioner åt sidan så att vi kan ge kärlek utan att kräva något i gengäld för egen del. Ju närmare Kristus vi lever, desto mer av en sådan kärlek kan vi visa andra.

Det du just läst har jag skrivit här för att säga att det verkligen stämmer. Kärleken jag fått från Gud har helat mitt inre, som förr var trasigt. Genom att få möta Jesus och verkligen lära känna honom har jag förstått att Guds Ord är de enda sanna orden. I hans kärlek lever jag nu, och lämnar aldrig hans Ord eller går ifrån hans kärlek. Det är det finaste jag har. //Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.