Evangelium /Gardell: Falsk apostel

 20080720

Det är lika bra att säga det med all tydlighet. Jonas Gardell är en falsk apostel.

Han har de kriterier som utmärker en sådan. Att inte säga det, vore att inte skydda människor för hans budskap, som är direkt vilseledande.

 

Ibland måste vi ha modet att ta bladet från munnen och säga ifrån med all tydlighet, det är inte kärlekslöshet. Jesu lärjunge, den kärleksfulle Johannes, är tydlig med hur man skall bemöta den som kommer med en felaktig lära, 2 Joh. v.10-11. Här är det inte frågan om en allmän snäll och undanfallande inställning, allt för mycket står på spel när ett falskt evangelium förmedlas.

 

Gardell har gjort sig känd som en populär artist. Han har nu förmodligen gjorts sig än mer populär i de breda folklagren genom sin bok “Om Jesus”. Denna popularitet grundas i så fall på det budskap som han för fram i denna bok. Det är ett budskap om att man inte behöver omvända sig och man behöver inte ta emot någon förlåtelse. Med andra ord, lev som du vill, det kommer ändå att sluta bra. Det är ett budskap som många vill höra.

Självklart blir man populär genom att servera ett sådant budskap, det är bara det att det är falskt, genomfalskt. Det är att bedra människor, det är i direkt motsats till vad Guds ord lär. Här ställs det på spets: Guds ord eller Gardells ord. Det går nämligen inte bejaka båda dessa, ty de är i starkt motsatsförhållande till varandra. Man får alltså välja vad man vill sätta sin tilltro till.

 

Gardells boks har köpts och läst av massor med människor. De är tydligt att det här är ett budskap som tilltalar. En falsk bild av Jesus presenteras i Gardells bok. En äkta bild av Jesus ges i evangelierna. Varför är det inte lika stort intresse för att läsa det äkta och ursprungliga budskapet, som att läsa en förfalskad Jesusbild som ges 2000 år senare? Det borde leda till eftertanke för alla som med intresse läst Gardells bok, men inte visat intresse för evangeliernas Jesus.http://www.flammor.com/

Det är bra! Holger Nilsson att du tar bladet från munnen och ryter till! Jag tycker verkligen att det är skrämmande att kyrkorna och andra ..tar in J Gardell som predikant. Vad har han att framföra?Det är verkligen brist på omdöme, men sådant får tyvärr förekomma lite överallt i Sverige….varför?  ÖRONGODIS…Är inte Sverige så pass vaket att de kan skilja på Äkta och FALSKT? Be för Sverige! Evangelium är GUDS ord och skall predikas på ett sunt sätt, så som Gud vill.

 

One thought on “Evangelium /Gardell: Falsk apostel

  1. Hej Maria!

    Har startat en liten smidig webbring som sammanfogar våra kristna hemsidor och bloggar! Gå med du med och sprid ditt budskap, öka även trafiken till din sida.

    Webbringen heter Frälsaren.

    /StenHuggarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.