Den helige Ande /Dopet

 

377foto Maria

*Gören bättring och låten alla döpa eder i Jesu Kristi namn till edra synders förlåtelse; då skolen I såsom gåva undfå den helige Ande.* Apg 2:38Tänker vi: Var mitt dop riktigt? Upplevde jag allt som andra vittnar om som är förknippat med dopet? Redan i tidig kristen tid frågade människor så. T ex i Samaria där en grupp kristna saknade erfarenhet av den helige Ande. Läs om det i APG 8:14-17.

Dopet lovar inte bara förlåtelse för vad som ligger bakom, det lovar också kraft för det nya liv det uppväcker. Detta är knutet till löftet om Anden, som är Gud närvarande i vårt liv. Det är den helige Ande som ges oss för att hålla Kristi gärning levande för vår tro. Utan honom blir det inte mycket av det nya livet.Kanske måste en och annan av oss gå tillbaka till vår doperfarenhet och be om att få den gåva vi är utlovade, den helige Ande.

**Jag behöver dig, helige Ande För att möta en ny morgondag. Jag behöver dig, helige Ande I mig själv är jag oändligt svag.* Andakt av Birgit Karlsson

Ja vi behöver ställa oss tättintill Jesus och vet avd han gjorde på korset och vi behöver veta att den helige Ande vill vara med oss varje stund….

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.