Evangelium / Budskap

 

Utnyttjar vi alla möjligheter att lära känna Gud bättre? Jesus varnar för otro och han använder Jonas erfarenheter för att beskriva sin egen död i Luk 11:29-32 Texten kommer här:

**..Från alla håll trängde sig nu folk på, och han predikade för dem och sa: “Människorna idag är onda och gudlösa. De kräver märkliga tecken som bevis på att jag är MESSIAS. Men jag kommer inte att ge dem något utom ett: Tänk på Jona. Det som hände honom bevisade för Nineves invånare att Gud hade sänt honom.

Det som jag ska gå igenom kommer också att bevisa att Gud har sänt mig till er. Och på domens dag ska drottningen från Söderlandet (Saba) stiga fram som vittne mot detta folk och döma det. Hon gjorde en lång och ansträngande resa för att lyssna till Salomos vihet.

 Men här finns någon som är mycket större än Salomo. Också Nineves invånare ska stiga fram och döma er på domens dag, för de gjorde bättring när de hörde Jonas predikan, och här finns en som är mycket större än Jona, men ni vägrar att lyssna.”

Ja så sade Jesus, och menar att de inte lyssnar på honom, fast han är Guds Son. Guds eget folk har alltså dragit på sig en ännu större och värre dom än både en erkänt ogudaktig nation och en mäktig hednisk drottning.

 Jfr med Luk 10:10-15, där Jesus säger att städerna Sodom och Gomorra, Tyros, och Sidon kommer att få en mildare dom än de städer i Galileen och Judeen som inte tog emot Jesu budskap.

 Jesus gav ett övertygande budskap och det finns ögonvittnesskildringar om den uppståndne Jesus, om den helige Andes kraft sedan den första pingstdagen, tillgång till Bibeln och kunskap om kristenhetens historia under 2000 år…. Det finns alltså alla möjligheter att lära känna GUD. …Ta den möjligheten nu och få ett nytt liv! Och gå sedan ut med Evangelium.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.