Ett ord till dig/Andlig mat

 

*Lägg därför bort all slags ondska, falskhet och hyckleri, avund och förtal. Längta som nyfödda barn efter den rena andliga mjölken, så att ni genom den växer upp till frälsning.* / 1 Pet 2:1-2/

När vi föds på nytt är vi andliga spädbarn. Det normala är att vi vill växa upp och mogna. Det är tragiskt att se hur somliga står kvar på samma fläck år efter år. Att skrika efter mjölk är ett naturligt beteende för ett spädbarn, men den vuxne måste ha lärt sig att kräva annan föda. Detta gäller också på det andliga planet.

 Om vi bara blir medvetna om behoven och börjar upptäcka att Kristus är den som kan fylla dem, så kommer vår andliga aptit att öka och vårt andliga liv att mogna. Längtar du efter att växa till andligt? Vilket slag av andlig föda får du idag?

Detta är frågor man måste ställa sig, för har man bestämt sig för att gå med Kristus genom livet och följa honom måste man tänka efter vad det är man vill ha. Då kan man inte stå kvar där man började, då händer det inte så mycket. Våga växa! Våga gå vidare! Kristus vill göra så mycket gott i ditt liv, och därför skall du ju växa med honom, inte ifrån honom.

När man kommit en bit på vägen, så lägger man bort avund och falskhet, ondska och onda tankar. Man längtar efter den andlighet som man vet att Herren kan ge. Det är så tydligt i världen idag då man ser på den som inte är troende, det går omkring många falska hycklare, och många onda människor. Sådana ska vi inte vara, nej, vi ska ära vår Herre och Gud och göra gott bland människorna och visa dem på Kristus Jesus, han som dog för oss alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.