En värld i brand/ EU

 

Det nya Europa – Europas förenta stater

Ordlista till övervakningssamhället

Varför har EU-flaggan 12 stjärnor? Vad symboliserar de? Stjärnorna har ett katolskt ursprung. Enligt den katolska tron symboliserar kvinnan i Uppenbarelseboken 12:1 Jungfru Maria: “Ett stort tecken visade sig i himlen: en kvinna klädd i solen och med månen under sina fötter och en krona av tolv stjärnor på sitt huvud.” En vanlig evangelisk tolkning däremot är att kvinnan symboliserar Israel.

Europarådet använde sig av denna symbol när man år 1955 skapade Europaflaggan. Denna flagga har sedan följt med in i Europeiska gemenskapen 1986 och fortsätter att vara EU:s symbol.

Enligt en notis i tidningen Dagen 981006 så var det enligt dagstidningen “Die Welt” en belgier med judisk bakgrund som konverterade till katolicismen, Paul Levi, som kom med idén. 1949 blev han ledare för kulturavdelningen i Europarådet. Sex år senare diskuterade man en gemensam flagga. En del förslag förkastades. Men så en dag kom Paul Levi att passera en Maria-staty med en stjärnkrans. De gyllene stjärnorna strålade i solen mot den blå himlen. Då föreslog Levi den dåvarande Graf Benvenuti att flaggan skulle ha en krans med tolv stjärnor på en blå bakgrund. Den idén antogs.

Den som designade flaggan var  Arsene Heitz.  Han säger till en fransk tidskrift att han vid den tiden läste historien om den välsignade Jungfruns uppenbarelse i Paris,Rue du Bac,  känd idag som Jungfrun av den mirakulösa medaljen. Han tänkte att de 12 stjärnorna i en cirkel på en blå bakgrund, var exakt det sätt som den Obefläckade avlelsens uppenbarelse är representerad i traditonell ikonografi. Bland många andra artisters, Heitz uppvisade själv även flera skisser, så var det en som blev vald, den med 12 stjärnor på en blå bakgrund. Heitz är djupt religiös och tillgiven Jungfrun och ber varje dag Rosenkransen. För Heitz så var orden i Uppenbareleboken 12:1 mycket närvarande. Ministrarna införde sedan symbolen händelsevis på festen för Vår Fru den 8 december 1955. När Paul M G Levy, som var presstalesman, förklarade för medlemmarna i den ekonomiska gemenskapen meningen med de 12 stjärnorna så menade han att de stod för “ett uttryck för överlöd”. På 1950-talet fanns det ju inte 12 medlemmar i gemenskapen.Paul Levi var en jude men blev katolik och professor för det katolska universitetet i Leuven, Belgien.

Den 9 maj 1950 lade Robert Schuman fram sitt förslag om att skapa ett organiserat Europa som en förutsättning för att bevara freden.Förslaget som kallas förSchumandeklarationen” anses ha lagt grunden till det vi nu kallar Europeiska unionen. Idéerna till det som i dag är EU föddes under diskussioner inom  Bilderberggruppen vilket har bekräftats av flera deltagare genom åren.* www.tidenstecken.se

Inga strålande utsikter….

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.