Bön /Att nå ut

Vad behöver vi idag? Behöver vi brinnande bönemänniskor? Jaa det gör vi. Hur är då en brinnande bönemänniska? Är du en brinnande bönemänniska? Sätt dig ner en stund och tänk efter hur du skulle vilja vara inför Gud.Vad vi behöver idag är inte fler organisationer eller mer effektiva metoder här och där, utan vi behöver människor som den helige Ande kan ANVÄNDA. De människorna måste vara brinnande bönemänniskor. Varför det då? Jo, för att den helige Ande verkar inte genom metoder, utan genom MÄNNISKOR.

Han vill använda människor som har förstått att gå in i bön för att kunna bli använda. För att ett samhälle skall kunna förändras behövs inte så mycket ny politik, det behövs att människor förändras INIFRÅN. Den sanne kristnes liv skall spegla Jesus, eller hur, och vad kan mer spegla Jesus än en människa som har fått förändring inuti? Evangelium skall nå alla står det i bibeln, men om de som redan nåtts av evangelium inte orkar, kan, eller vill gå ut med de sanna orden från Gud, då blir det väldigt många som inte har tagit sin kallelse på allvar.

Den som för fram evangelium är ytterst viktig i detta sammanhang. Om den som för ut evangelium verkligen älskar Gud och hans ord, är det ingen tvekan om att människor rycks med och att folk vill bli frälsta. En sådan människa som kan föra ut evangelium så, har haft många många timmar i bön. En predikan är inte (skall inte vara) bara en predikan, det är den som predikar, vars liv vi bör få höra, som fångar åhöraren. Det bör lysa av bön och kärleken till Jesus. Och predikan blir helig då människan som predikar är helig.Paulus brukade säga att “hans evangelium” var heligt. Det sade han inte för att det passade hans syften, utan för att han hade evangelium i sitt hjärta, dag och natt. Så bör vi också ha det i våra hjärtan, vi som vill nå ut med det glada budskapet.

Då finns det kraft till förändring, då finns det möjlighet att nå människor. Att nå människor, ja det gör vi då vi brinner för Gud. När vi har hans ord i vårt hjärta varje stund, och bara MÅSTE ut med det, både då det passar och då det inte passar.

För många moderna människor idag, är inte bönen vad den borde vara. Bönen är inte som den mäktiga kraft som den fick vara i Paulus liv. OM inte människor anser att bönen är den viktigaste delen i sitt liv, då är den människan inte så användbar för Gud som den skulle kunna vara.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.