Ett ord idag/Längtan efter Gud?

 

*Hur når man fram? Och hur får man tro då…? Och Tro är en GÅVA….*Texten från en vän som mailade denna idag…*

*

En väg till tro heter längtan.

Gud kan vi inte fatta. Tro är när vi förväntar oss att Gud vill oss väl i en värld med mycket ont.

Kan jag tro? Trots att terrorn kryper allt närmare inpå oss. Trots att så många dör i hunger. Trots att krigen aldrig verkar ta slut. Hur kan man då tro?Går inte skylla allt på Gud

Vi tror att Gud har skapat himmel och jord, både det synliga och det osynliga. Gud bryr sig om oss. Gud vill sin skapelse väl och allt som sker är inte Guds vilja.

Svält, olyckor och lidande är en följd av den destruktiva kraften, det onda, som också finns på jorden. Vi människor har också själva skuld i hur det ser ut. Vi kan inte skylla allt på Gud.

Gud finns nära mig

Tro och tillit hör ihop. Tro är att lita på att Gud finns där, mitt i nöden och eländet. Tro är att lita på att Gud finns alldeles nära mig, även när jag inte känner eller hör det. Gud kan ge sig till känna när vi lyssnar inåt. Då kan vi erfara Guds tilltal.

En väg till tro heter längtan

Hur når jag fram till en tro? En väg till tro på en personlig Gud heter längtan. Kanske längtan i sig är tro? Längtan efter att kunna tro på en Gud som vi inte kan fatta.

Det är omöjligt att försöka prestera en tro. Tron är en gåva. Däremot kan man längta. Längta efter en relation med Gud. Söka efter tillit. Krångligare är det inte.

Trons uttryck är kärlek

Tron får sitt uttryck i kärlek. Tron känner vördnad för livet och söker olika sätt att bry sig om andra människor. Den vågar, den öppnar sig för möjligheter, den utesluter inte. Gud är livet, alltings ursprung och mål. Att komma närmare livet och sina medmänniskor är att komma närmare Gud.

Maria//

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.