Adam/Adam och Eva och synden

 
Adam och Eva. Deras synd satte världen i gungning. Ja säkert har du läst väldigt mycket eller hört om deras synd och dess konsekvens. Men det kan skrivas och talas om det mycket ännu. Adam och Eva bodde i lustgården, och Herren gjorde det så vackert, fint och bekvämt och ljuvligt för dem. Men de missade tyvärr hans budskap, hans bön till dem. Budskapet var att de skulle lyda.

 Ormen lurar först kvinnan Eva och Eva lurar på sitt sätt Adam. Och följden blir att de inser sin synd, de ser alltså att de är nakna, och skyler sin nakenhet. De blev alltså medvetna om synd.

Den yttersta självupphöjelsen är att sätta sig upp emot Gud. Så snart som vi lämnar Gud utanför våra planer eller vägrar lyssna till hans ord, då har vi gått för långt, och hamnar inte i Guds vilja för våra liv. Då sätter vi oss själva före Gud, och detta är vad Satan vill att vi ska göra. Gud kunde i detta läget inte låta deras handlande bara passera obemärkt. Efter sin synd försökte de gömma sig för Gud.

MEN vem Kan gömma sig för en allvetande Gud? Han ser oss ju hela tiden, var vi än är, och vad vi än gör. I 1 Moseboken kap 3:10, säger Adam till Gud då han fann dem nakna: “Jag hörde att du kom och ville inte visa mig naken.” Gud svarar: “Vem har talat om att du är naken?”

Vi kan i allt detta se och förstå att denna synd som de utsatte sig för fick konsekvenser ända in i vår tid. Därför talas det om syndafallet och det talas om hur världen blev efter detta. Det fick inte bara effekter på skapelsen utan också på miljön. För Gud säger i 1 Moseboken kap 3 till Adam att ders olydnad skall få stora konsekvenser. Adam och Eva skulle ha kunnat leva i Eden för alltid, men valde att sätta sig upp emot Gud. SÅ gör människor ända sedan dess: Sätter sig upp emot Gud och vägrar lyssna och förstå och lyda honom.

Undrar du på att det ser ut som det gör i världen? Tror du att Gud har skapt all olycka? Jag föreslår att du läser Skapelseberättelsen och om Adams och Evas synd igen och hur det kunde bli så fel. Vi lever med att Satan regerar här på jorden, men hur många vet det då? Läs gärna Upp kapitel 12 om hur Satan blev utkastad från himmelen och hur han därför regerar på jorden allt sedan dess: “Han, den stora draken, den gamle ormen, som kallas djävulen eller Satan, och som bedrar hela världen, kastades ner till jorden tillsammans med hela sin armé.” /Upp 12:7 Ta er i akt ni som inte tror på Gud, det får eviga konsekvenser för er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.