Ett ord idag /Tårar

 

*

Under alla tider har man fällt tårar. Oceaner av tårar har lämnat människors inre, och flödat ut över kinder och tårarna har värkt i hjärtat. Man är inte ensam om att ha klagat, lidit och att ha haft det mer än tufft. Nedan finner du en del av alla ställen som bibeln beskriver om tårar och människors nöd, och också om hur Gud hjälper i allt. Han är alltid med den som tror, och lättar plågorna eller för människor igenom det onda. Varför jag skriver om detta är för att jag vet av erfarenhet hur mycket tårar man spillt under åren och hur Gud varit med i allt och gjort både små och stora under och låtit mig se hans hjälp. Många människor har det så svårt…och…låt Gud hjälpa dig! Jag tackar Gud för att jag lever……..

*

2 Kung 20:5 “Vänd om och säg till Hiskia, fursten över mitt folk: Så säger HERREN, din fader Davids Gud: Jag har hört din bön, jag har sett dina tårar. Se, jag skall göra dig frisk. I övermorgon skall du få gå upp till HERRENS hus.

Job 16:16 Mitt ansikte är rödflammigt av tårar, mina ögonlock mörka av dödsskugga,

Job 16:20 Mina vänner bespottar mig, mitt öga fäller tårar inför Gud.

Ps 6:7 Jag är trött av mitt suckande, var natt blir min bädd genomvåt, jag dränker sängen med tårar.

Ps 39:13 Hör min bön, HERRE, lyssna till mitt rop. Tig inte vid mina tårar, ty en främling är jag hos dig, en gäst som alla mina fäder.

Ps 42:4 Mina tårar är min mat dag och natt, ty ständigt säger man till mig: “Var är nu din Gud?”

Ps 56:9 Du håller räkning på mina flyktdagar. Samla mina tårar i din skål, de står ju i din bok.

Ps 80:6 Du har låtit dem äta tårars bröd och dricka tårars dryck i fullt mått.

Ps 102:10 Ty jag äter aska som bröd och blandar min dryck med tårar

Ps 116:8 Du har räddat min själ från döden, mitt öga från tårar, min fot från fall.

Ps 119:136 Strömmar av tårar rinner från mina ögon, därför att man inte tar vara på din undervisning.

Ps 126:5 De som sår med tårar skall skörda med jubel.

Pred 4:1 Vidare såg jag de våldsdåd som begås under solen. Jag såg tårarna hos de förtryckta, och ingen tröstade dem. Från förtryckarnas hand utgick våld, och ingen tröstade dem.

Jes 15:3 På deras gator har man svept sig i säcktyg. På deras tak och på deras torg jämrar sig alla, medan tårarna rinner.

Jes 16:9 Därför gråter jag över Sibmas vinstockar, så som Jaeser gråter. Med mina tårar kommer jag att dränka dig, Hesbon, och dig, Eleale. Glädjeropen över din mogna frukt och din kornskörd har upphört.

Jes 25:8 Han skall för alltid göra döden om intet. Herren HERREN skall torka bort tårarna från alla ansikten, sitt folks vanära skall han ta bort från hela jorden. Ty HERREN har talat.

Jes 38:5 “Gå och säg till Hiskia: Så säger HERREN, din fader Davids Gud: Jag har hört din bön, jag har sett dina tårar. Se, jag skall lägga femton år till din livstid.

Jer 9:1 O, att mitt huvud vore en vattenbrunn och mina ögon en källa av tårar! Då skulle jag gråta dag och natt över de slagna hos dottern mitt folk.

Jer 9:18 Låt dem med hast stämma upp en sorgesång över oss, så att våra ögon rinner av tårar och vatten strömmar från våra ögonlock.

Jer 13:17 Men vill ni inte höra på detta, skall jag i det fördolda gråta över sådant högmod. Bittert gråter jag och tårar strömmar från mina ögon, därför att HERRENS hjord förs bort i fångenskap.

Jer 14:17 Tala till dem detta ord: Natt och dag strömmar tårar från mina ögon, och må de inte upphöra, ty jungfrun, dottern mitt folk, har drabbats av ett förkrossande slag, av ett svårt och oläkligt sår.

Jer 31:16 Men så säger HERREN: Sluta med din högljudda gråt, låt inte dina ögon fälla tårar. Ty ditt verk skall få sin lön, säger HERREN, och de skall vända tillbaka från sina fienders land.

Klag 1:2 Bittert gråter hon i natten, tårar rinner utför hennes kind. Bland alla hennes älskare finns ingen som tröstar henne. Alla hennes vänner har svikit henne, de har blivit hennes fiender.(Jerusalems förstörelse)

Klag 1:16 Därför gråter jag, mina ögon flödar av tårar. Ty fjärran ifrån mig är den som kan trösta mig och vederkvicka min själ. Mina barn är övergivna, ty fienden har blivit mig övermäktig.(Jerusalem).

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.