Bibelord/ Frihet? /Syndens lön är döden.

 

*

Fri att synda? Frågetecken. Och människan syndar så gärna! Man vill överhuvud taget inte veta av att det man gör är synd och man vill inte börja fundera på att Gud finns…man ställer sig frågan: är jag skyldig till synd? …MEN detta pratar man inte om idag, det skall inte nämnas-  och…man vill inte ha med Gud att göra. Det är synd.

Synden:
Vid första anblicken ser det ut som om synden erbjuder oss frihet. Men friheten att göra vad man vill övergår gradvis i ett tvång att göra allt. Då har man blivit syndens fångar.

Frihet ur syndens grepp kan bara Gud erbjuda. Den frihet han erbjuder oss är inte att göra allt vi vill, utan att göra det som han vet är bäst för oss. det kan låta motsägelsefullt, men den verkliga friheten ligger i att lyda Gud och att följa hans råd och ledning. Då får vi ut mest av livet.

Syndens lön är döden“, ja så står det i Romarbrevet 6:23. Och det betyder: Vi kan välja att strunta i Guds varningar, men Guds dom drabbar var och en som trotsar honom lika säkert som den drabbade Jerusalem (Boken Klagovisorna i bibeln). Lydnad är ett säkert tecken på att du älskar och respekterar Gud.
Lyder du Gud? Vet du vem han är?

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.