Ett ord idag / Jag är en kristen…

Det är fantastiskt att få vara frälst! Jaa det är sanna ord. Vilken nåd det är att få lära känna Gud och att få vara i hans vilja. Jag ger dig en sång om det här:

/*Jag är en kristen och vill det vara, Tills sol och måne ej skifta mer. Jag är en kristen, du hör mig svara, Om hela världen mig ock beler. Jag är en kristen å hjärtats vägnar, Jag älskar Kristus, se där mitt skäl. Min första kärlek jag honom ägnar, Han är det värd, ty han frälst min själ.

Jag är en kristen, o, kärleksunder, Att syndaslaven blev frälst av nåd! Jag är en kristen trots mänskofunder, Trots alla läror och mänskors råd. Jag är en kristen, som går att strida I Herrens namn emot synd och värld, En ringa stridsman vid Jesu sida, Som vinner seger med Andens svärd.

Jag är en kristen, en främling vorden Bland Kedars hyddor i Meseks land, Allt är så ödsligt och tomt på jorden, För himmelen står min själ i brand. Jag är en kristen, mitt hemland ligger Långt ovan jorden, dess sorg och nöd, Där ingen längre om smulor tigger, Ty alla äta av samma bröd.

Jag är en kristen, det ordet klingar I sorgens timmar som skön musik. Det lyfter anden på örnavingar Till evig vila i himmelrik. Jag är en kristen, och klappar döden På hjärtedörren med tunga slag, Jag skyndar genast från sorgen, nöden Till fadershemmet –o, sälla dag!/

Man brukar säga att jorden är en tåredal, en del säger att jorden är ett himmelrik, det kan bero på vem man talar med, en del har sina sorger här och svårigheter och nöd finnes. Inte har mitt liv varit lätt heller, men i allt det som hänt de senaste tjugo åren har jag klart och tydligt sett Guds hand över mitt liv och att Gud har haft mycket stor nåd.

En dag, en gång, kommer den stunden då vi ger upp andan och dör. Men för den troende kommer det då en dag av fullständig glädje. Den dagen kan vi ofta längta efter (att få möta Gud) eftersom livet på jorden faktiskt ofta är mer än “jobbigt”. Så kan jag också tycka och därför är det skönt att säga dig att här på jorden klarar man allt, tack vare att man har Guds hjälp i allt, och att man har Jesus att tacka för frälsningen och relationen med honom gör att man orkar. En dag är man hemma hos Gud, Jesus får man möta på skyarna.

Ja jag vill säga dig:

Kristus Jesus är allt, Gud är god, Gud har omsorg, Jesus är den gode herden, Gud fyller oss med kraft då vi ingen egen har, Det finns helande för sjuka kroppar och själar,  Vi får vara hans sändebud, vi får vara hans! Halleluja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.