Profetiska budskap! /D Wilkerson

David Wilkerson- Utan fläck eller skrynkla:

Kristi församling har aldrig varit godkänd eller accepterad av världen, Och kommer heller aldrig att bli det. Om du lever för Jesus så behöver du inte dra dig undan från andras gemenskap, de kommer att göra det istället åt dig. Allt du behöver göra är att leva för honom.

Och plötsligt kommer du finna dig smädad förkastad och kallad för att vara ond.

Luk 6:22 Saliga är ni, när människor hatar er och stöter bort er, när de hånar och smutskastar er, allt för Människosonens skull. 23 Gläd er på den dagen, ja, hoppa av glädje! Ty se, er lön blir stor i himlen. På samma sätt gjorde deras fäder med profeterna.

Jesus tillägger även detta på vägen till uppfyllelsen.

Mat 16:25 Den som vill bevara sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall vinna det. 26 Ty vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men tar skada till sin själ? Eller vad kan en människa ge i utbyte mot sin själ?

Med andra ord: “Det enda sättet du kan finna full tillfredställelse och mening i detta livet är att sälja det till mig” Då kommer du att finna sann glädje frid och tillfredställelse

Jesus Kristus säger: “Min församling är utan fläck eller skrynka” Så när du kommer till mig, så måste du vara villig att lägga ner alla synder. Ja du måste vara beredd att överlåta allting åt mig och helt dö ner från dig själv. Ja ifrån alla dina ogudaktiga ambitioner som kommer från ditt Jag. Ja genom tro begraver du detta hos mig. Men jag kommer då attt resa dig upp till ett nytt liv i mig.

Tänk efter ett ögonblick på vad det innebär att vara utan fläck eller skrynka. En fläck vet vi vad det är men vad innebär egentligen en skrynka? Har du någonsin hört uttrycket (På engelska) en ny skrynkla? Det innebär att lägga till nya ideér till ett existerande koncept. Så en skrynkla syftar då till dessa som nu försöker att förändra evangeliet.

Det är dessa som nu föreslår ett nytt sätt att nå till himlen utan att överlåta sina liv till Jesus Kristus. Det är detta nya evangelium som predikas idag i många församlingar. Det är ett evangelium som bara försöker möta människors känslor och behov. Om man skall ta Jesus på orden så kommer ett sådant evangelium aldrig att fungera. Det kommer aldrig att kunna slutföra det evangeliet är menat till att slutföra. Missförstå mig inte nu: Jag är absolut inte emot att någon predikar ett budskap som tröstar och styrker Guds folk.

Som en herde till hans hjord är jag ju kallad till exakt det. Men om jag bara predikar det som människor vill höra och fylla deras behov och ignorerar Herrens maning att lägga ner våra liv. Ja då kommer det sanna behovet aldrig att kunna mötas. Jesus sa ju så tydligt: Våra behov kommer att fyllas bara genom att vi dör ner från oss själva och tar upp hans kors.//Jag uppskattar det D W skriver på sin hemsida..börja ta del av den om du inte redan gjort det./M

Källa >>

4 thoughts on “Profetiska budskap! /D Wilkerson

 1. Kanske är det så att rädslan för att vakna är närvarande, de vet att de gör fel.
  Jesus kommer ju alltid med sanningar och de kan vara svåra att höra.
  Kram Maria

 2. Hej Maria!
  Jag tror att många människor är oerhört rädda för Jesus;någonstans inom sig vet de att Jesus kommer med sanningen!
  Kram Kyllikki

 3. Hej Janne. Undrar varför människor inte tar till sig sanningen i Jesu budskap, bibeln är ju det enda som är sant, att hålla sig till.
  Ja det var ju träffande att vi här har två budskap, det ena sant det andra falskt, undra på att människor går vilse då de inte ser Jesus, tror att han är en upplyst profet.. Wilkerson har bra predikningar, han är radikal. Hoppas fler reflekterar här på dessa inlägg,,det kommer flera.
  /Maria

 4. I de två senaste inläggen har ju du de två kristna religionerna:

  1. Förlita dig på Kristus och gör Hans vilja.
  För att världen/människor ska förstå vad Gud gjort och gör och förstå att Jesus Kristus är centrum i människans liv.

  2. Kristna och New Age “religionsterapier” som ska få människor att tro på sig själva (igen). Jesus och bibelordet har inte mycket plats i sammanhanget, ses mest som en symbol i denna nya religion. Bibeln ger en grund för “goda samtal om gott och ont” och Jesus ses som en “upplyst profet” bland andra profeter; en väg bland andra väger till Gud.

  Hur många vägar finns det till Gud?
  Enligt Wilkerson och Bibeln finns en väg. Enligt New Age kristendomen finns många vägar till Gud. Du väljer vägen själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.