Ett ord idag / År 2010… / Heb 12:3 Uppgives inte

 

Vi har väl alla följt med vad som hänt angående jordbävning, tsunami och vulkanutbrott i Indonesien och hur många människor som dött där, en del ihjälbrända, och många saknas och är skadade..Kan man då säga att det inte sker mer olyckor än vanligt? Kan man säga att det är lugn och ro i världen? Under år 2010 har så mycket skett, så man häpnar. Här nedan ser du en del nyheter och man blir förfärad över världens tillstånd.

I vår dagstidning kunde jag idag  läsa en insändare om att jorden skall förgås 2012, detta skulle stå i bibeln skrev denne insändare, och jag kan inte hålla med om att detta skulle stå i bibeln, jag undrar var mannen fått detta ifrån?  men kanske den som skrev detta syftar på bio-filmen År 2012. Hursomhelst så vet vi att det är en hel del saker som skall hända de kommande åren…det säger Guds Ord. Se exempel nedan på vad som sker just nu…

Kungarna från Östern flyttar sina kärnvapen >> 29/10

Sumatra jordbävningen och Tsunamin förebådar större skalv? >> 29/10

Stort vulkanutbrott i Ryssland >> 29/10

Svärm av jordbävningar i Mt Helen >> 29/10

JP Morgan anklagas för att manipulera silverpriset >> 28/10

Gorbathew: Nato kan inte vinna i Afghanistan >> 28/10 www.elvorochjanne.se

*Ja, på honom, som har utstått så mycken gensägelse av syndare, på honom mån I tänka, så att I icke tröttnen och uppgives i edra själar.* /Heb 12:3

/Maria

12 thoughts on “Ett ord idag / År 2010… / Heb 12:3 Uppgives inte

 1. Samma samma samma, hela tiden samma aktörer.
  Vi vet ju vart det slutar.
  Världsregering- ja, men nej! Världsvaluta- ja- men vi säger nej och Gud vet hur det blir.
  USA på väg mot kollaps och sedan.- ja vad kommer sedan, det vet vi det med- vad klok man blir av att vara troende, Gud visar ju i sitt ord, och låter oss ha öppnade ögon!
  /Maria

 2. “Bankirer och entrepenörer har arbetat i och på en global ekonomi och globala ekonomiska system i ca 100 år redan” – Alltså, vilka stora företag var aktiva internationellt för ca 90-100 år sedan?

  BP (Anglo Persian Oil, 1908)
  Royal Dutch Shell (1907)
  Goldman Sachs (1869)
  Rothschilds bank (1811)
  JP Morgan (1871)
  Rockefellers Standard Oil oljemonopol (1870-1911) (Idag: Exxon Mobile, Chevron, BP, Amoco Phillips mfl)

  De är dessa företag (och några till) som “konspirationen om världsregeringen” handlar om.

  Banker och olja och gasutvinning är/har varit rötterna i det västerländska ekonomiska systemet!

  Vilka banker var aktiva i/låg bakom finanskrisen 2008?
  JP Morgan Chase, Goldman Sachs, Morgan stanley, Citigroup mfl

  Vilka banker låg bakom/var aktiva i kraschen på Wall Street 1929? Hm…!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Anglo-Persian_Oil_Company
  http://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Dutch_Shell
  http://en.wikipedia.org/wiki/Goldman_Sachs
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rothschild_Bank
  http://en.wikipedia.org/wiki/J.P._Morgan_%26_Co.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_Oil

 3. 420 länder vill ha en global valuta nu! detta kunde vi läsa för cirka en vecka sedan, ser du, vi är verkligen inne i karusellen. Nedanstående tycker jag är otäckt att läsa:

  1. Bankirer och entrepenörer har arbetat i och på en global ekonomi och globala ekonomiska system i ca 100 år redan. Om inte längre när man räknar in kolonialtiden. De har ”100 års försprång” på förtroendevalda poltiker, som ska representera folket (och som läser DN/The Economist)! Den ekonomiska globaliseringen dök upp 1913/1918/1930/1944 snarare, än 1989/2001/2010.

  Människor vet nog inte ens hälften av detta hemska spel med ekonomierna eller varför olika ekonomiska problem inte går att “lösa”, vi är på väääg till en krasch. /Maria

 4. (Skulder och internationalisering)

  Kanske man kan summera det i två-tre meningar:

  1. Bankirer och entrepenörer har arbetat i och på en global ekonomi och globala ekonomiska system i ca 100 år redan. Om inte längre när man räknar in kolonialtiden. De har “100 års försprång” på förtroendevalda poltiker, som ska representera folket (och som läser DN/The Economist)! Den ekonomiska globaliseringen dök upp 1913/1918/1930/1944 snarare, än 1989/2001/2010.

  2. En reform av Dollar reservsystemet/Fiat money system (1971) är nödvändig, om inte hela världen ska bada i skuld (stå i skuld till bankirerna). Det arbetar de på sedan länge (i hemlighet/allt mer officiellt)

  3a. När politiker inte våga ta ut skatter (politiskt impopulärt) har de sedan en tid lånat upp länderna för pensionerna/välfärden. Så har bankerna kunnat bryta sig in i länders affärer. Sen ska länder sälja ut tillgångar (offentliga företag, infrastruktur mm) vid ekonomiskt trubbel. (Skuldsanering, privatisering – IMF program)

  3b Länder som lånar pengar av IMF för skuldsanering måste ställa om ekonomin så att den passar bankirerna/storföretagen/utländska investerare.
  Nuvarande exempel är Grekland, Ungern, Island, Spanien, Storbritannien mfl Även USA kommer att behöva genomföra IMF likande åtgärder inom kort (2010-2012?)

  3c När det är klart införs IMF global elektronisk valuta (SDR). Valutan sägs räknas som ett genomsnitt av (Dollar/Yen/Renminbi/Pund /Euro). Vi svenskar kommer säkert knappt att märka att kronan/Euron är knuten till andra valutor och att valutapolitiken sköts av det internationella systemet.

 5. Hej Janne jag skall titta på länkarna. Anser att det är väldigt illa ställt med världen och med ekonomierna. Fattiga människor dör i umbäranden och lyxlivet på olika ställen fortsätter, och man talar om att “rädda världen”.
  De senaste katastroferna talar för sig självt. Fed Reserve …vilket elände.
  /Maria

 6. (Trycka pengar och gå vidare till gå!)

  Ibland har det sagts att om privatpersoner själva gjorde vad centralbankerna gör i många länder, skulle de sitta i fängelse för “förfalskning av dokument” (eller likande brottsanklagelse)!

  Vad centralbankerna och deras bankaktievänner (JP Morgan mfl) gör kallas “monetär policy.” Faktum i dagens ekonomi är att de som får de nypressade sedlarna först får dem till ett högre värde. Priset som sen anpassas av marknaden (priset stiger pga nya sedlar i omlopp!) När räntan på lån av dessa pengar idag understiger inflationen, kan man låna pengar och tjäna på att spela med dem (vad jag förstår!).

  Så bjuds bankerna en gratis resa till världens tillgångar som de verkligen utnyttjat. Folk betalar för resan (senare i prisinflation och statsskulder som betalas med skattepengar)

  De som får pengarna först får dem till ett högre värde!
  Är inte det fascinerande?

  Så har Mammon skapat en stadsstruktur i världen där metropolerna (London, Paris, Ny York, Hong Kong) trycker pengar och administrerar arbete (skapar byråkratier). Perferin arbetar.

  Mycket av de globala varorna transporteras till och prissätts i metropolerna (på marknaderna och börserna i gamla koloniala imperier) De produceras i hög grad i periferin (idag på Kinas landsbygd, i Indien, i Sydostasien mfl)

  (Ett exempel jag såg var Shanghai, som importerar allt och ger ifrån sig avgaser!)

  Den ekonomiska/monetära strukturen leder till att människor är rika i metropolerna. Och fattiga i perferin.

  Rika i Stockholm och fattiga i Jukkasjärvi.
  Rika i Paris centrum och fattiga i Paris förorter.

  Fattig kan man vara på flera sätt!
  Och rik! Det är klart!

  (SE: Immanuel Wallerstein World system theory,
  Ferdinand Braudel: Kapitalismens dynamik, Griffin: The Creature from Jekyll Island – en bok om hur Fed Reserve skapades av Wall Streetbankirer 1913)

  en.wikipedia.org/wiki/Immanuel_Wallerstein

 7. Mycket bra “sagt”! i din kommentar om Mammon! som människor tyvärr styrs av!
  Det ekonomiska systemet är en sådan stor fallgrop, ett rovdjur som slukar människor.
  Pengar är bra att ha till en hel del saker, som att kunna hjälpa andra m m
  Men det är fel ända från början i denna smutsiga värld.
  Dollarn kommer att kollapsa och världsvalutan kommer och människor blir ännu mer som fångade boskap i en orättfärdig värld.
  Smutsen ökar på gator och torg över hela världen och de giriga blir fler och de fattiga dör…koncentrationsläger finns redan som är redo att svälja medborgarna som ser och protesterar.
  Kistor står redan på rad och där lägger man människor som inte stått upp för de rikes idéer. VA? ja det är sanning.
  Och Jesus kommer för att döma världen. /Maria

 8. (Mammon eller Gud? En reflektion)

  Vad är Mammon? En avgud.
  Mammon är egoism upphöjd till ekonomiskt system. Mammon är en värld som bara har ögon för sig själv; för sina egna drömmar (de fattiga blundas det för oftast). Bankerna drivs så tydligt av en kollektiv egoism/rovdjursdrift (som många av oss!). De är exempel på en systematisk egoism. (Vad ska man kalla bonusar på 100 mijoner kr, när folk samtidigt får gå från hus och hem på grund av dina affärer?)

  Vad är pengar?
  Ett kvitto som säger att du äger något (eller någon). En prislapp du kan sätta på den bit av världen du vill sälja, eller låna ut mot ränta.

  Vem har sagt att du äger den biten av världen, till det priset? Hur mycket “prislappar” kan man låna ut/trycka innan det underliggande värdet inte motsvaras? (Inflation)

  Bankerna anser sig kunna låna ut ca 10 ggr mer än de har på fickan (och ta in ränteintäkter på mer än de äger). Investmentbanker som spelar riskabelt lånar ut mer (ca 10-40 ggr) än de har egentlig täckning för (ofta i komplicerade försäkringar och investeringskaruseller). (Då kraschar banken lätt när några klienter vill ha ut sina pengar.)

  Vem äger världen? Bankirerna? (Gud äger världen enligt Bibeln)

  (Pengar eller verklighet)

  Vad säger att tryckta papperslappar i en printpress (“utan egentlig täckning”, backad av en aktiemarknad och en militärindustri!) ger dig tillgång till världens resurser?

  (Rök eller Ande?)

  Pengar är en rök som vi tar för verklighet.
  (Om innehållet i röken bestäms av förtroendegivande experter!)

  I människans historia brukar ägandet av världen vara knutet till ädelmetaller (som är svåra att förfalska och framställa!) Så är det inte i vårt ekonomiska system längre. Tillgång och efterfrågan och (den politiska) stabiliteten i “valutans beteende” och förtroendeet för dem som trycker den, avgör värdet (vad jag förstår!).Tror du på “röken”, är den värdefull alltså!

  Dollarn är på nedgång och minskar lavinartat i värde år för år. För 4-5 år sedan var en dollar 10-11 skr. Idag 6 skr och på nedgång. Dollarn fasas ut och en global elektronisk valuta är på ingång. Någonstans backad av guld och silver? Därav den nuvarande prisspekulationen?

  Guds helige Ande tillåter inte människor att utnyttja varandra som man gör i vårt nuvarande ekonomiska system (som bygger på konstruerade skulder skapade av en printpress och förtroende för folk som äger den (ofta mer eller mindre privata centralbanker).

  (Se vidare: Psalm 15 i Psaltaren)

 9. Janne, du säger bara som det är, och det gör jag med, skillnaden är att du kan mer än jag och jag är tacksam för allt jag kan lära, och jag har sett mer o mer hur denna världen “fungerar”, men den fungerar ju INTE.

  Ja Gud kommer att göra slut på dessa herrars totalstyre och mammon finns inte mer, vad ska de ta sig till? Ja de försvinner som rök förstås. Vet de det?
  Jag tror på Guds Ord, det styrker och ger kunskap och Gud är verkligen god.
  /Maria

 10. Jag vet inte mycket av alla vändor heller! Jag tycker bara att vi vanliga människor ska ändra “omvärldsperspektiv” lite, och inkludera dessa företag i vardagsvokabulären. Dessa banker tillsammans har idag så mycket att säga till om politiskt, att världens regeringar gör som de säger, när de kräver det! USA och EU öppnar statskassorna för att tillfredsställa marknaden, som dessa bankerna spelar på/utgör. (De har redan sålt nationerna till bankerna!)

  (“Företag som nationer”)

  I FN systemet ingår idag 190 + nationer, men då räknas inte dessa transnationella företag som en synlig maktfaktor, vilket de i alla högsta grad är! Om ett företag har lika mycket tillgångar som enskilda nationer, så kanske det vore bra att vi börjar se dem som det också! Vi kan inkludera dessa nationer av företag på världskartan – de sträcker sig från öst till väst, och nord till syd. Poängen är att de saknar gränser – DE ÄR GLOBALISERINGEN, om något är globaliseringen!

  JP Morgan och vänner har idag mer ekonomiskt/politiskt inflytande än Sverige, Norge och Danmark…Det är väl anmärkningsvärt hur världen växer!

  När Gud gör slut på denna tidsålder kommer vi inte se röken av Mammon mer. Så står det i Uppenbarelseboken.
  Det är Guds ord.

  Ursäkta att jag tjatar om ämnet, Maria!
  🙂

 11. Hej Jag kan inte annat än att hålla med dig, tänk om resten av folken kunde förstå detta- men å andra sidan vad kan en fattig göra?
  LITA PÅ GUD.
  Ja det finns många artiklar som talar om sanningen och sanningen, den absoluta, finns i Guds ord. Amen
  /Maria

 12. (Bloomberg News: “JPMorgan Accused in Suit of Placing ‘Spoof’ Silver Orders”)

  Kul att Elvor och Janne tar upp marknadsmanipulationerna som de största bankerna kontinerligt sysslar med. Med datorer kan de fiska i kreditälven, ta upp en och annan lax för mycket, lägga över den i en egen damm, och sen säga att “det är utfiskat”. Så åker priset på lax upp (!) och då säljer den hamstrade laxen och drar in en extrapeng.

  Man kan fråga sig om det finns prissättning idag som inte är manipulerad av banker/spekulanter/insiders eller är politiskt motiverad.

  (JP Morgan Chase)

  JP Morgan Chase är KUNGEN på Wall Street/Fed Reserve (Goldman sachs är prinsättlingen).
  Om man bröt upp bankens böcker skulle man se att JP Morgan gör USA:s utrikespolitik (Olja, storföretagsaffärer) lika mycket som arrangerar priset på silver.

  Det här är Rockefellers bank.
  De politiska kontakter som banken har är (förutom Obama och gänget), ex utrikesminister Kissinger och ex premiärminister Blair (konsulter).

  Tillgångar: 2142 miljarder dollar (2010)
  Vinst: 11.7 miljarder dollar (2009)
  Anställda: 236 000
  Chef: Jamie Dimon (ersättning 41.2 milj dollar, 2007)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Jamie_Dimon
  http://money.cnn.com/galleries/2007/fortune/0709/gallery.women_men_highest_pay.fortune/19.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.