Ett ord i dag/ Politik…Gud är mäktig

  th_b65d1.jpg  Ta Jesu hand! Bli fri! 

“OBAMAS HÖGRA HAND ÄR OCKSÅ VÄNSTERNS HÖGRA HAND – INGEN GÅR SÄKER

FÖR VITA HUSETS PITBULLTERRIER ” (:DN) – RAHM HAR EN AVGÖRANDE BETYDELSE

FÖR ISRAELS OPPOSITION LIKSOM FÖR VÄNSTERN GLOBALT OCH FÖR SVERIGE.

 

Vänsterns “Rahmbo”

RAHM EMANUEL sitter i ett kontor, tre sekunders promenad från Ovala rummet, och är den person som har mest tillgång till presidenten. Rahm Emanuel är involverad i alla beslut Barack Obama fattar.

Obamas stabschef Rahm Emanuel kallas inte för inte “Rahmbo”. Om honom sägs det, enligt DN, att “Fantomen har tusen ögon och tusen öron, en röst som isar i blodet och han vilar först när fred råder i hela världen.” […]

Men mest av allt är Rahmbo känd som en “doer”, någon som kan göra flera saker samtidigt och ändå vara hundraprocentigt fokuserad. Det blev Per Tenggren, i dag ordförande för Socialdemokraterna i Kortedalas stadsdelskrets i Göteborg, varse när han 1994 träffade Rahm Emanuel i Vita huset. […]

Paul Begala, en gammal vän från Clintontiden, har beskrivit honom som “en korsning mellan tandvärk och en hemorrojd”. Den typen av uttalanden bidrar naturligtvis till den mystik som omger Rahm Emanuel och som gör honom både älskad och fruktad.”

 Reflektioner

Rahm Emanuel med sin judiska bakgrund är kanske den person som har största inflytandet på vad Barack Obama säger och gör genom sin ständiga kommunikation med Obama. Han påstås stödja vänstern i Israel och sägs verka för den konservativa regeringens snara fall. Hur är det att heta Netanyahu och veta sig ha aktivt judiskt motstånd bara tre (3) sekunder från Ovala rummet?

Undras hur Per Tenggren (S) i Kortedala upplever vänstervindarna i Vita huset? För att inte tala om den röd-gröna alliansen med Ohly och Sahlin? Är nu inte det klassiska svenska vänsterhatet mot USA på väg ut? Blir Vita husets “Rahmbo” månne en viktig faktor inför det svenska valet 2010?

 

KÄLLA

* DN Söndag (090719 pappersupplagan) sid 12-13 Porträtt: Obamas högra hand – Ingen går säker för Vita Husets pitbullterrier,

* DN nätet idag (090720) kl 13.09 “Rahmbo” är känd för att vara hård mot de hårda 
Ett halvår med Obama
Vi kan ställa oss frågan om vad som händer i världen just nu och hur det kommer att se ut om ett kort tag.

Vi ska ändå veta i tider av oro (en del är inte alls oroade, jag undrar om de ser verkligheten..) att GUD har fortfarande kontrollen, över allt som sker. Han är stor och mäktig, mycket mer mäktig än de “stora” män som “regerar i världspolitiken.”

Vi har verkligen något att se fram emot, och det är är himmelen.

4 thoughts on “Ett ord i dag/ Politik…Gud är mäktig

  1. Hej…jag har inte alltid rätt men jag har en stoooor Gud som jag älskar och följer, då brukar det bli bra ju…Gud välsigne dig. Jag kan inte nå dig o svara på mail på din adress.?
    /Maria

  2. Hej Mandy Tack. Vi ska iväg och äta räkor ikväll med goda bönevänner, det skall bli härligt.Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.