Ett helgat liv. Stilla bön och frid

 

Foto Maria

Foto Maria

 

“Vänner kallar jag eder.” Joh 15: 15.FÖR många år sedan levde en tysk professor, vars helgade liv var ett under för studenterna. Några av dem fattade ett beslut att söka taga reda på hemligheten härtill. En av dem gömde sig därför i studerkammaren, där den gamle läraren tillbragte sina aftnar. Det var sent, då han kom in. Han såg mycket trött ut, men det oaktat satte han sig ned för att under en timmes tid läsa sin Bibel. Sedan böjde han huvudet i stilla bön, slöt därefter ihop Böckernas bok och sade: “Käre Herre, mellan oss är allt väl.”

Ej finns på jordens vida ring en tryggare än jag,
som går med Jesus hand i hand Guds hela långa dag,
och lik ett barn i kvällens stund får somna i Hans famn
med hjärtat fyllt av frid och på min läpp Hans namn,
Hans, som mig lett,
Hans, som mig bett
att lämna allt åt Honom.
Sven Lidman

Att känna Honom är det högsta en människa kan uppnå. Till vilket pris som helst borde varje gudsbarn sträva efter att komma i ett innerligt förhållande till Herren. Genom bön i det fördolda och personligt studium av Skriften framstår Jesus mer verklig för oss. Han blir mer och mer levande för den, som av allt hjärta far efter att lära känna Honom.

*
Från “Källor i öknen” av Mrs. Chas. E. Cowman

/Maria

 

4 thoughts on “Ett helgat liv. Stilla bön och frid

 1. Hej
  Du har rätt i detta,det finns så många som kommit ur missbruk och annat elände genom att fått en tro. Det är väl underbart! Ja de ska avslöjas och inte tas emot, men alla vet ju inte vad det är för ngt som dyker upp i deras liv. Man får kännedom om det man behöver veta genom Guds ord.
  Människor tor på “något ovan där”men det vet inte att Gud finns där, för de vill gärna förneka det, och de vänder sig till det onda istället , utan att förstå vd som sker o komemr att ske.
  Hemskt.
  /Maria

 2. Ja, vi kan ledas till Jesus på många sätt, vissa har tidigare varit värstingar, missbrukare, ockultister m m.
  Jag tror fler måste inse att det finna andar och det gäller att avslöja dem, om de uppenbarar sig.

  Om du frågar någon om de tror på Gud, sä är det många som säger att de tror på något. Då kan man lätt ta till sig onda andar, som om de är goda. Man är också ett lätt offer för antiKristus uppenbarelse, nör den dagen kommer.

 3. hej Stefan, jag såg nyss din kommentar och videon som du länkar till. Jag har inte sett filmen men ska göra det. det var ju bra att de gått ifrån ockultismen till Jesus, jag hoppas det är rätt förankrade i honom. det finns onda andar…och i JESUS KRISTUS är vi fria! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.