Ett Guds barn /Nåd

rose891.gif

Kan vi prestera tro? Kan vi ta oss någonting? Kan vi skryta med vår tro? Jag svarar nej på de frågorna som många ställer sig. Man kan läsa i 1 Korinthierbrevet om vad Paulus säger om detta: ” Lägg märke till detta bland er själva, kära bröder. Det är inte många av er som har hög utbildning, inflytande i samhället eller kommer från en förnäm familj. I stället har Gud medvetet valt att använda sig av dem som inte har något att komma med, för att de människor som världen räknar med ska komma i skuggan.

Han har valt en plan som världen ser ner på och förlöjligar just för att förbigå dem som tror att de är något. Ingen ska någonsin kunna skryta med något inför Gud.”

Precis så är det. Ingen kan skryta med något inför Gud, för det är bara Herrens nåd som har frälst oss. Det är så i mitt fall; det är bara av nåd som jag får vara ett Guds barn. Jag är inte mycket i folks ögon, jag är “bara” Maria, som blivit frälst och fått lära känna Gud, för att till exempel du som läser skall få reda på vem Gud är.

Jag kan inte skryta med att jag har hög utbildning eller en hög plats i samhället. Det enda jag har är Guds kärlek över mitt liv. En vanlig enkel människa är jag, som gett sitt liv åt Gud. Tänk, att jag skulle få uppleva att jag har en Fader i himmelen som älskar mig. Det är stort och mäktigt.

Paulus säger vidare i 1 Kor 1:3 “Om någon vill skryta, så ska han bara skryta med vad Herren har gjort.”

Ja så är det. Därför vill jag tala om vad Gud har gjort för mig. Och detta kan han göra för dig. Frälsa dig, hela dig, och lära dig allt du behöver veta.

/Den människa som inte har Anden kan inte förstå och inte ta emot de tankar från Gud, som den helige Ande ger. De låter oförnuftiga, eftersom bara de som har den helige Ande inom sig kan förstå dem. För alla andra är det helt ofattbart./ 1 Kor 2:14

Därför är det helt ofattbart för många många människor, då man säger att man känner Gud, att man älskar Jesus, och vill leva för honom………………

2 thoughts on “Ett Guds barn /Nåd

 1. Hej Nilla.Det är så tråkigt att det är som det är i detta landet, men tänk sedan då fler och fler fattar budskapet. DÅ kommer det gamla landet att resa sig u r den sömmn och aska det befinner sig i nu.
  NÅDEN kommer att vara stor i människors liv.
  Gud välsigne dig.
  /Kram/Maria

 2. Hej Maria!
  Ja det gör det för många…låter märkligt att säga att man har kontakt med G U D, “har du kontakt med utomjordningar också?” Ungefär 🙂 Vi är uppvuxen i ett land där begreppet Gud nästan blivit avskaffat i sekulariseringens namn. Socialismens med för den del.
  Men vi som får uppleva denne Gud VET att bibeln är sann, att Jesus lever, och det är NÅD utöver NÅD!
  Det är inte våra smarta huvuden som räknat ut det, utan Gud som i sin kärlek sökte upp oss, för att han ÄLSKAR oss över allting annat!
  1 Joh 3:1!

  Nåd och frid Maria!
  Nilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.