Tro /Trons Ande

  th_blessyou-1.jpg 

Tro.  Jesus säger att det vi ber om i bön, det skall vi få. Men många tror inte att Ordet från Gud är sant. Jesus säger i Matt 21:22 “Allt vad ni med tro ber om i er bön, det skall ni få.”

Det är ett löfte, och det är sant. Men det fordras tro till att förstå att det är sant. Djävulen är snabb att svara oss efter att vi bett…: “Tror du på det där? Det är inte sant…Orkar du vänta på bönesvar?”

Har du lärt känna Gud och vill lita på honom i allt, och du är nära honom, då vet du att det Ordet säger, det är sant. Det står i Hebréerbrevet 11:1 att: “tron blir en övertygelse om ting, som man inte ser.” /trons kapitel.

Varje troende människa har fått trons Ande. Detta kan du läsa om i 2 Kor 4:13. Där står det såhär: “Utan att vara rädda säger vi vad vi tror, och litar på att Gud tar hand om oss, precis som psalmisten gjorde när han sa: “Jag tror, och därför talar jag.” Vi vet att samme Gud, som förde Herren Jesus Kristus tillbaka från de döda, också kommer att föra oss till liv igen tillsammans med Jesus och ställa oss tillsammans med er inför honom.”

Kristus Jesus vann seger över döden och därför har vi evigt liv. Därför kan vi som troende också veta att det Gud sagt i sitt ord är sant. Han ber oss att tro. Ska vi inte göra det då? Skall vi gå i otro? Nej.

Guds ord och löften är sanna, och när du vill det som Gud vill för ditt liv då kommer: “Anden vår svaghet till hjälp”. /Rom 8:26

Man kan säga att man vet saker och ting, man vet att man vet, att man vet…. Så säker kan du bli på att du VET att Guds ord är sant. Det är tro. Och Anden hjälper dig att förstå.  Anden hjälper dig att hålla fast i de orden du fått.

Paulus var en man som verkligen koncentrerade sig på att bygga upp sin invärtes människa, så ska vi också göra. Han bekymrade sig inte för motgångarna utan levde i sin överlåtelse till Kristus. Han hade tro som försatte berg, han ville vinna segerkransen, han ville löpa sitt lopp klart och stå inför Gud och veta att han var rättfärdig och klar med allt… Den uppståndne Jesus Kristus ber för dig, älskar dig och manar gott för dig/den som vill tro.

“Han har kommit från himlen och är därför större än alla andra. Jag kommer från jorden, och mitt förstånd är begränsat till det jordiska.”  /Joh 3:31

…Men den helige Ande talar om för oss vad sanning är…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.