Ett Guds Barn / Liv

jesus_talkingwithtwomen_comefollowme.jpg

Jesus sade: “Utan mig kan ni ingenting göra.” / Joh 15:5

Bön, Glädje, kärlek och Liv i Gud,  det är det som kännetecknar frukten av livet som ett Guds barn. Jesus säger i Johannes 15: “Jag är den äkta vinstocken, och min Far är trädgårdsmästaren. Han skär bort varje gren som inte ger någon frukt. Och han beskär de grenar som ger frukt, så att de kan ge ännu rikligare skörd. Eftersom ni har tagit emot de ord jag talat till er är ni redan beskurna på samma sätt som dessa grenar för att få större styrka. Se därför till att ni lever i mig, och låt mig leva i er. En gren kan ju inte bära frukt om den är skild från trädet. Inte heller kan ni bära frukt om ni är skilda från mig.”

Då är frågan: Vill vi leva för Kristus och bära frukt för hans rike? Vill vi vara med om att alltid, för alltid, leva nära Jesus och göra det han ber oss om? 

 JAAA säger jag. Alltid, alltid, för evigt, för evigt vill jag vara nära Jesus och leva för honom. Resten av mitt liv vill jag tjäna Jesus.

Livet i den helige Ande är hemligheten till nya lärjungar, och att leva fullt ut för Gud. Vi kan göra en hel del utan den helige Ande, men ingenting som består. Det är helt sant och rätt det som Jesus säger: Utan mig kan ni ingenting göra.

Det är sant, för utan Jesus famlar vi i mörker, utan den helige Ande som vägleder, kommer man inte långt. Att vara beroende varje stund av ledningen från Gud, det är det som är Liv. Den som inte bär frukt för Gud eller är ett hinder för andra lärjungar kommer att skäras av från Guds flöde av liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.