Apostlagärningarna /Frälsta

irnewchsh.gif

Apostlagärningarna är en bok fylld av under. Den tar vid där Lukas evangelium slutar. Lukas “första brev” är Lukas evangelium, som också adresserades till Theofilos, (namnet betyder “vän som älskar Gud”.) Såhär skriver Lukas i kapitel 1:1-5 :“Käre Theofilos! I mitt första brev berättade jag för dig om vad Jesus gjorde och lärde. Jag berättade om hur han blev upptagen till himlen efter att ha undervisat sina utvalda apostlar genom den helige Ande. Under de fyrtio dagrna efter korsfästelsen visade han sig gång på gång för dessa apostlar, och på många sätt bevisade han för dem att han levde. Vid dessa tillfällen talade han till dem om Guds rike.Vid ett av dessa tillfällen sa han till dem att inte lämna Jerusalem förrän den helige Ande hade kommit till dem, som Faderna hade lovat. Det var något som han redan tidigare hade talat med dem om. “Johannes döpte er i vatten”, påminde han dem, “men om några få dagar ska ni bli döpta i den helige Ande.

Lukas säger att lärjungarna var ögonvittnen till allt som hände omkring Jesus. Det är viktigt att känna till det, så att vi har förtroende för deras vittnesbörd. Två tusen år har gått, men vi kan fortfarande lita på att vår tro är grundad på fakta.

Hur kan då vi vara säkra på att Jesus lever? Jag är säker på att Jesus lever, för att han har frälst mig. Jag är säker på att den elden som brinner i mitt hjärta, den har Jesus tänt, och jag tror på Bibeln, att den är sann och att det är Guds ord jag läser.

Två tusen år har gått, men människor över hela världen tar emot Jesu budskap och Gudsordet. Det är sannerligen underbart.

Efter sin uppståndelse var Jesus med sina lärjungar i fyrtio dagar, och det var dagar som förändrade lärjungarna totalt. Förut hade de argumenterat och diskuterat och inte förstått. De hade förnekat Jesus och övergett honom. Men nu fick de vara med om att den uppstånden Kristus var med dem. De blev övertygade om att hans uppståndelse var verklig.

Om nu du och jag hade varit med om denna ögonvittnesskildring, då hade vi gjort det som Jesu lärjungar gjorde. Vi hade varit lika övertygade, (om nu detta hade hänt i vår tid) och varit lika angelägna om att gå ut med Evangeliet.

Det är så här: Den som blivit frälst har i sitt hjärta det som lärjungarna hade: En ÖVERTYGELSE om att Jesus Kristus lever idag. Därför finns denna min sida, här på internet.

Vi är Guds folk, utvalda för vår särskilda uppgift i Guds stora plan att nå mänskligheten. Med kärlek och tro och i den helige Andes kraft skall vi vittna och predika. Detta engangemang är också till vår fördel eftersom vår tro stärks av att möta utmaningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.