Ett Guds barn. Arvsrätt/Hinder

 jesus_picofhisfacebesidecrosses.jpg

Arvsrätt. Det är en term vi kan finna i lagboken… Jesus säger såhär till de religiösa ledarna då de säger att Abraham är deras far:        (Joh 8:39-47)*Nej, svarar Jesus, för om det är så, så skulle ni följa hans goda föredöme. Men i stället försöker ni döda mig därför att jag har sagt er sanningen som jag hört från Gud. Abraham skulle inte göra så. Nej, ni lyder er verklige far när ni handlar på det sättet.

De svarade: *Vi är inte födda utom äktenskapet. Vår verklige far är Gud själv.*

Jesus sade till dem: “Om det var på det sättet så skulle ni älska mig, för jag har kommit till er från Gud. Jag är inte här av mig själv, utan därför att han har sänt mig. Varför kan ni inte förstå vad jag säger? Jo, därför att ni hindras att göra det. Ni är nämligen barn till djävulen, och ni älskar att göra allt det onda som han gör. Han var en mördare från början och hatar sanningen. Det finns inte ett dyft sanning i honom. När han ljuger är det fullständigt naturligt för han är lögnens fader. Och när jag säger er sanningen är det därför helt naturligt att ni inte tror mig.

“-Vem av er kan anklaga mig för en enda synd? Ingen! Och när jag säger er sanningen varför tror ni mig inte? Var och en som har Gud till Far lyssnar med glädje till Guds ord. Eftersom ni inte gör det bevisar det att ni inte är hans barn.”

Förklaring: Jesus skiljer mellan söner med arvsrätt och äkta söner. De religiösa ledarna var genom arv söner till Abraham (den judiska nationens grundare) och påstod därmed att de var söner till Gud. Deras handlingar däremot visade att de var söner till djävulen- de levde under hans inflytande. En äkta son till Abraham är trogen Guds lärjunge och skulle aldrig uppföra sig som fariséerna gjorde. Medlemsskap i en församling eller familjeband kan aldrig göra dig till ett äkta Guds barn. Den du lyder blir din verklige far.

De religiösa ledarna kunde inte tro. Det fanns hinder i vägen. De vägrade tro, och djävulen använde deras envishet, stolthet och fördomar, som medel för att hindra dem att komma fram till en personlig tro på Jesus. Satan använder människor också idag för att störa och hindra Guds plan för världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.