Ett ankare i stormen. DW länk. HOPPET I JESUS, bibelord

 

Foto Maria

Foto Maria

*

AN ANCHOR IN THE STORM/ Ett ankare i stormen /  HOPP

I denna länk http://sermons.worldchallenge.org/en/node/27747?src=devo-email  kan du läsa om ankaret i stormen: Jesus och hoppet vi har i honom och frälsningen. Bibelorden är följande, ur Hebréerbrevet:

Hebr 6: 12 så att ni inte blir tröga utan följer dem som genom tro och uthållighet får det utlovade arvet.

Hebr 6:19 I detta hopp har vi ett tryggt och säkert själens ankare som når innanför förlåten, 20 dit Jesus för vår skull gick in och öppnade vägen för oss, när han blev överstepräst för evigt, en sådan som Melkisedek.

Hebr 6: 12 så att ni inte blir tröga utan följer dem som genom tro och uthållighet får det utlovade arvet.

Hebr 6:18 Så skulle vi genom två orubbliga uttalanden, i vilka Gud omöjligt kan ljuga, få en kraftig uppmuntran, vi som har sökt vår tillflykt i att hålla fast vid det hopp vi äger.

Hebr 10:35-36 Kasta därför inte bort er frimodighet, som ger stor lön. 36 Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.

*

Det handlar alltså inte om det hoppet om att allt ska bli bra och fredligt m m, som människor i gemen har i denna onda och förstörda värld, utan det handlar om den Jesus som de frälsta vänder sig till. Vänder du dig till Jesus i allt? Litar du på bibelordet? Sprider du hans ord?

 

2 thoughts on “Ett ankare i stormen. DW länk. HOPPET I JESUS, bibelord

  1. Hej Karin! javisst jag har kvar adressen till mailen, jag såg ditt mail just nyss. Jag ska svara dig och be för dig. Vi hörs snart. Visst orkar jag höra, läsa,så vi hörs snart.
    Kram f Maria

  2. Hej Maria, det var uppmuntrande ord. Tänkte bara höra om du har kvar samma mejladress som tidigare? Har nyss skickat ett mejl men jag vet inte om det kom fram. Förstår om du kanske inte orkar läsa, jag tänkte mest höra om du ville be för mig.

    Hälsningar från Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.