En värld i brand / Världens Ekonomi

 September min telefon 016

En dröm om två tsunamis

av Trenton Adams

Söndagsnatten 16 mars 2008 hade jag en dröm. Först och främst verkade det som jag betraktade det jag såg i drömmen genom någon annans ögon.

I drömmen körde jag längs en motorväg i någon stad. Några andra personer och jag var på väg antingen för att få en bit mat, eller kaffe, eller något liknande detta. Vi avvek från motorvägen och steg ur bilen. Jag tittade efter motorvägen, från den riktning som vi hade kommit, och där kom det vatten forcerande efter motorvägen mot oss. Så jag hoppade in i bilen igen, startade och körde efter motorvägen så fort som jag kunde. Det verkade som allihop var skrämda. Till slut hann vattnet upp mig och den delen av drömmen tog slut.

Plötsligt var jag på ett helt annat ställe, på en strand någonstans. Några människor tittade på en del stora vågor som kom in. De pratade om att tsunamin kunde inte drabba dem därför att de var skyddade av landmassan utanför kusten. Jag såg toppvyn för ett ögonblick, även till detaljerna av vad landmassan utanför kusten liknade.

Jag var lite förvirrad av hur de kunde vara så säkra på att de skulle bli opåverkade av den kommande tsunamin. Just då kom det en mycket hög våg kanske 20′ hög (1,86 m) som närmade mig med en mycket hög hastighet, och ingen kunde komma undan. När den närmade sig, utvecklade jag en plan hur jag skulle dyka under vågen, och simma upp på toppen. Så jag gjorde just det och jag surfade på vågen, utan någon som helst rädsla. Faktiskt så njöt jag av det. Det verkade konstigt att jag kunde ha skoj, vilket först fick mig att undra om det verkligen var en dröm från Herren.

Efter att den första vågen var avslutad kom det en andra våg som närmade sig snabbt. Men den här gången var den omkring 300′ hög (27,9 m). Jag hade samma plan som tidigare. Det var lite mer svårt, men igen, jag klarade av att ta mig till toppen, och surfa på vågen. Jag upptäckte att vågen svalde alla de stora kontorsbyggnaderna och räckte nästan upp till den allra högsta delen av dem, men inte riktigt. Sedan, när jag flöt på toppen av vattnet så började det att sjunka och fara tillbaks till havet.

Jag frågade Herren vad detta kunde betyda, men jag fick inte i början något svar. När jag berättade för några vänner om det, sa jag: “Det är verkligen konstigt, därför att vanligtvis så ger mig Herren uttydningen till mina drömmar.” Just då formade sig en uttydning i mitt sinne.

Uttydningen är som följer: Jag är osäker på uttydningen av den första delen av drömmen.

Den andra delen av drömmen var en liknande situation. Många människor vägrade tro på den kommande ekonomiska kollapsen och tänkte att de skulle kunna komma undan utan att bli berörda av den. Jag var förvirrad åt hur de kunde se det från den andra sidan, som om ingenting skulle hända. Plötsligt kom den första vågen och jag hade en plan innan den var där och jag var inte rädd men hade frid. I själva verket njöt jag av det därför att jag hade Guds frid, och förtröstade inte på materiella saker.

Sedan kom den andra större vågen och en gång till hade jag en plan och var inte rädd. Vågen nådde toppen av de stora affärsbyggnaderna, och nästan förstörde flera av dem. Det fanns mycket litet kvar.

Dessutom, den andra ENORMA vågen kommer att sjunka, men jag tror att våra ekonomier (Kanada och USA) kommer aldrig att bli desamma igen.

För de som vilar i Gud, blir den här tiden endast ännu en språngbräda till det kommande Gudsriket. Jag tror även att den här drömmen visar att det kommer att bli två markanta händelser i den ekonomiska kollapsen. Den andra blir ENORM och den första bara en förvarning till den stora.

Trenton Adams publicerade detta på Internet 25 mars 2008.

Översättning: Bertil Lundberg

Kommentar: Finanskrisen slog till med kraft i september 2008. Den startade i USA när låntagare inte längre hade råd att lägga om lånen på sina fastigheter. Fastighetsbubblan sprack. Där kom den första tsunmin som sedan fortsatte sin våg ut över hela världen. Trenton Adams är bara en av många som profeterat om att det kommer en våg till och den blir mycket värre. Vad händer vid en ekonomisk kris som blir 15 gånger värre än den vi nu sett? Det är den bild Trentons dröm ger när han beskriver höjden på vågen och den är inte orimlig. USA har en statsskuld som kan utlösa den andra tsunamin när USA inte längre har råd att lägga om lånen på sin statsskuld. George Bush politik var att av skattesänkningar kan man aldrig få för mycket. Medicare (ett offentligt finansierat sjukförsäkringssystem som gäller för personer som är minst 65 år eller handikappade) och medicaid (offentlig sjukvårdsförsäkring för personer med låga inkomster) slukar allt större summor. Det har även krigsinsatserna i Afghanistan och Irak gjort. Bush var den slösaktigaste presidenten i modern tid och raserade den sunda ekonomi som Bill Clinton hade byggt upp. Barack Obama har i sin tur lånat väldiga belopp för att kunna häva den första tsunamin. Hur ska han kunna få ett stopp på den här lånekarusellen hos en folk där ingen vill avstå något och ingen vill betala mer i skatt. Obama försöker till detta att införa en sjukvårdsreform för de 47 miljoner amerikaner som idag saknar sjukförsäkring, frågan är bara var pengarna ska tas. Ta en titt på US Debt Clock som rusar iväg för varje sekund!

Statsskulden ligger idag 1/9 2009 på 11.741 miljarder dollar. De redan svindlande talen över budgetunderskott och statsskuld växer med beräkningar som visar att USA måste låna 9.000 miljarder dollar de kommande tio åren.

Den andra tsunamin är på väg, frågan är bara när och vad som utlöser den?  /Bertil Lundberg/Tidens tecken

Ta en titt på US Debt Clock som rusar iväg för varje sekund!  //Maria

http://lege.net/politiken.biz/index.htm

http://blog.lege.net/globalworldnews.st/ Länkar att se och fundera ….

5 thoughts on “En värld i brand / Världens Ekonomi

  1. Hej. Ja man måste ju vara medlem för att rösta i det valet, och jag tänker inte bli det heller. Det är politikerna som sköter kyrkorna och…tror du verkligen att du kan påverka vad som händer och sker genom att välja en person? Det tror inte jag, och jag vill inte vara med.
    Jag litar endast på vad Gud gör och vad Gud vill. Honom vill jag lyda och följa, ingen annan.
    /Hälsn Maria

  2. Jag såg att det är kyrkoval 20 september. Men man måste ju vara medlem i SvK för att rösta, och jag är inte medlem där, funderar faktiskt på att bli det, fast det beror också lite på vad det kostar. Du är väl inte heller medlem va? Men på ett sätt borde det väl vara bra att vara medlem eftersom man då kan välja vad det är för folk som sitter i kyrkan och bestämmer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.