Ett ord idag/ Att få en tro….

 

 

frihet.jpg

Det finns många som innerst inne vill lära känna Gud och få veta vad tro är. Men det tragiska är att dessa personer inte fått veta det som de längtat efter. De vill VETA vem Gud kan vara för just dem och vad tro INNEBÄR och hur man s a s handskas med den, och hur tro kan förvandla.

Många människor har kanske i sitt liv träffat på människor som de tyckt försökt tvinga dem till tro, eller fört dem bakom ljuset på något sätt. Det finns många kristna som inte gett andra full upplysning om vare sig Gud eller hur ett troende-liv ska vara. För de som har lämnat upplysningarna kanske inte själva har velat “gå hela vägen” med Gud, och inte velat lära känna honom på djupet.

Tråkigt, och tragiskt tycker jag det är att människor skall behöva gå vilse och inte kunna hitta hem till Faderns famn, pga människor som inte kunnat hjälpa, utan i många fall har stjälpt.

Men det finns hjälp att få. Och här vill jag ge dem hjälp som inte kunnat hitta den tro som Gud vill ge dem. Jag är ingen mirakelmänniska men jag har mött tillräckligt med s k ljumma kristna för att förstå att det inte räcker för Guds rike.

Det smärtar mig att veta att det finns så många som går vilse, kanske de hamnar i andra sammanhang eller går till new age eller till Jehovas Vittnen, eller lämnar tanken på Gud för evigt. Gör inte det, vill jag ropa! Be att du får möta människor som kan berätta sanningen för dig om tro.

Att få möta Jesus, Frälsaren i ett personligt möte, ja det är det bästa som kan hända en människa. Detta önskar jag att alla kan få vara med om. Det står såhär i Matt 12:30 *Den som inte är för mig är emot mig, och den som inte hjälper mig skadar mig.*

Det betyder: Det är omöjligt att förbli neutral inför Kristus. Den som inte aktivt följer honom gar tagit ställning emot honom. Var och en som försöker vara neutral i den universiella striden mellan gott och ont väljer i själva verket att bli skild från Gud, den ende som är verkligt god. Att vägra följa Kristus är att ställa sig på djävulens sida.

Och det kan betyda:

Människor som inte fått höra sanningen eller som inte fått Kristus presenterade för sig, kan inte anklagas för att inte följa honom. De har säkerligen fått höra falska saker och ett urvattnat evangelium, eller inte fått höra något alls. Men det finns de som har en längtan att få VETA, och till dessa vänder jag mig nu.

Min sida finns alltid öppen för den som frågar efter en tro, och det går att maila mig, adressen finns här på sidan under “OM”. Så du som undrar vem Kristus är, läs vidare på sidan här och kontakta mig gärna.

Jesus genomskådade de religiösas sätt att vara och han vill inte att vi troende ska vara religiösa, som t ex fariséerna. Nej, Jesus vill att alla skall lära känna honom på djupet och leva för och med honom intill tidens ände.

2 thoughts on “Ett ord idag/ Att få en tro….

  1. Hej Johanna Tack för din hälsning! Här kan du läsa om tro, jag hoppas du gör det. Skickade dig en kommentar…/Hälsn Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.