Att vittna om Jesus/Tallat betalade ett pris

1w15.gif 

Tallat kommer ursprungligen från Guyana. Sedan många år tillbaka bor han i USA tillsammans med sin fru Anne, de har en dotter tillsammans. Men livet kunde ha tagit slut redan innan det ens hade börjat. Guyana är en före detta brittisk koloni i Sydamerika, berättar Tallat. Landet gränsar till Venezuela i väster, Brasilien i söder, Surinam i öster och Atlanten i norr. Tallat var yngst av fyra barn. Hans mor dog två veckor efter att han föddes, endast 26 år gammal. Hans pappa var alkolist. -Den dag min mor begravdes trodde han att jag nästan var död, så han svepte in mig i ett tygstycke och lämnade mig på en sophög på gården, för att senare brännas. 

Under begravningen kom min mors syster för att fråga min far var bebisen var. Han sade att jag var död och att han hade lagt mig på gården. Hon gick dit för att leta efter mig och märkte att det rörde sig lite i tygbyltet. När systern förstod att bebisen fortfarande levde, tog hon upp honom och visade honom för fadern och frågade om hon kunde få ta hand om honom. Det verkade inte spela någon roll för honom vad hon gjorde med barnet, så hon tog hem honom och fostrade honom som sitt eget barn.

Jag var mycket sjuk och tillbringade större av de första 7-8 åren av mitt liv på sjukhus, förklarar Tallat. Under denna tid fick jag aldrig veta att jag var adopterad och att jag hade en far och syskon. Jag träffade faktiskt inte honom förrän jag var omkring sjutton år. Då skyllde han min mors död på mig. Eftersom Tallats moster var muslim uppfostrades uppfostrades och utbildades Tallat enligt Koranens lära. Jag blev en mycket hängiven muslim som höll fast vid islams lära, berättar Tallat.

När jag var cirka 8 år pratade jag med en granne som sade att Jesus älskade mig. Det var första gången jag hörde namnet Jesus. Jag förstod inte vad hon menade, men blev nyfiken på vem den där Jesus egentligen var.

Jag bad henne berätta mer och hon sade att hon skulle göra det om jag kom tillbaka en annan dag. När Tallat berättat detta för sin moster om denne Jesus som älskade honom, förmanade hon honom att aldrig besöka den grannen mer och att Jesus inte var något för dem.

Tallat sändes till den islamska skolan där han studerade arabiska och lärde sig läsa Koranen. Under den tiden gick han till moskén nästan varje dag för att be. – För mig var islam den enda rätta religionen i världen, och jag var stolt över att vara muslim. Men när Tallat blev äldre och började tänka på meningen med sitt liv, upptäckte han att han inte hade någon. Som jag såg det var min tro meningslös. Jag visste inte varifrån jag kom, eller vart jag var på väg. Ju längre jag trängde in i islam, desto mer kom fruktan in i mitt tankeliv. Många nätter kunde jag jagas av orden “snart kommer du att dö, och då är allting över”.

När Tallat såg hur muslimerna runt omkting honom levde, upptäckte han att deras liv inte stämde med hur de undervisade. Något saknades. Jag hade en religion, men ingen frid, ingen glädje, och förvisso ingen kärlek till mig själv eller någon annan. Så jag försökte skapa min egen glädje och tillfredsställelse genom att missbruka alkohol och narkotika. Tallat upptäckte snart att det inte förde honom närmare det han sökte.

Ungefär vid den tiden bjöd någon honom till en kyrka, men han ville inte gå dit av två skäl:   För det första var han muslim, och för det andra hade han kastat sten på den kyrkan en gång när det pågick ett möte.

Strax efter detta satt Tallat hemma, han hade druckit. Då hörde han en röst lika tydligt som om någon stod bredvid honom och talat.

Han viftade bort rösten och tänkte att det nog inte var någonting.

Tallat hörde rösten igen, men han gensvarade fortfarande inte.

Senare förstod jag att det var Gud som talade till mig genom sin Ande.

Han sade åt mig att gå till den kyrka som jag hade kastat sten på.

Där skulle jag få höra om hans Son Jesus Kristus.

Tallat gick till kyrkan på kvällen men var till en början rädd för att gå in. Han undrade hur de skulle reagera, speciellt med tanke på hur illa han burit sig åt mot dem. Till sist gick han in och satte sig längst bak. Efter en stund somnade han p g a sitt berusade tillstånd. – När jag vaknade var mötet slut, och några personer kom fram till mig. Jag minns tydligt att de verkligen tycktes bry sig om mig. Det var en känsla som jag egentligen aldrig hade upplevt förut. Detta fick mig att komma tillbaka. Jag fortsatte att gå tillbaka dit några månader, men bara på kvällstid av rädsla för att andra muslimer skulle se mig.

Ju mer jag var där och hörde om Jesus, desto mer började jag se en mening med livet. Jag tog sedan emot Jesus som min Herre och personlige Frälsare. När Tallat tog emot Jesus tog hans familj avstånd från honom. Det var då jag insåg att det skulle kosta mig något att leva för Jesus och att jag var beredd att betala vad priset än skulle bli, förklarar Tallat.

Idag har Tallat tjänat Jesus i många år, och han har aldrig ångrat sitt beslut att följa Jesus. Även hans släktingar har blivit intresserade. Några vill att jag skall be för dem, eftersom de ser vad Gud gjort i mitt liv. Text: Josef Sjöberg, Ur tidningen ONE, Gospel Media. /Maria

 

http://www.youtube.com/watch?v=da8bKxW5WiI&NR=1

2 thoughts on “Att vittna om Jesus/Tallat betalade ett pris

  1. Att inte ha Kristus i sitt liv —jag skulle inte stå ut.
    Det är många muslimer som över går till kristendom, men det står ju inte i aftonbladet precis…. jodå det sker dagligen.
    Att bli förskjuten det måste vara såå svårt! Men man går igenom det- för Kristus har gjort allt för oss, han dog för oss.
    Hälsn Maria

  2. Ja, livet blir nog värdelöst om det inte finns en mening med det.

    Ganska bra berättelse (ovan). Att en muslim kan gå över till kristendomen, man undrar ju hur ofta det sker? Och det där med att man blir förskjuten av sina närmaste om man går över till kristendomen från en annan religion, det måste vara svårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.