En värld i brand/ Obamas reform

Orättfärdiga handlingar kan aldrig godkännas av Gud

Har du rätt förstått B Obama´s sjukvårdsreform, den som skall undersökas och som egentligen inte borde godtas? och att många många demonstrerar mot den….inlägget här under handlar om detta. Och vi vet att vi är på väg mot NWO= den nya världsordningen.

I motsats till propagandan som sprids i svenska nyhetsmedier handlar Obamas s.k. sjukförsäkringsreformen i USA absolut inte om att 32 miljoner oförsäkrade amerikaner äntligen får en sjukvårdsförsäkring. De verkliga vinnarna är de stora försäkrings- och läkemedelsbolagen som i ett slag “med tvång” får 32 miljoner nya försäkringstagare. De privata försäkringsbolagen och HMO-bolagen får själva bestämma vilka avgifter de tar ut och är på intet vis förpliktade att tillgodose någon miniminivå av försäkringstagarnas behov av sjukvård! Den nya lagstiftningen innebär att de får en säkrad tillgång till nya, gigantiska penningflöden, som kan användas för fortsatt spekulation.

Dessutom innebär “reformen” enligt presidenten själv, hans budgetchef Peter Orszag och hans rådgivare Ezekiel Emanuel att man dramatiskt kommer att kunna sänka de statliga sjukvårdskostnaderna, som man menar är det största budgetproblemet. Samtidigt öser den amerikanska staten hela tiden ut tusentals nya miljarder dollar till den bankrutta finansvärlden.

Kostnaderna för Medicare-försäkringen (för äldre och handikappade) ska befrias från sin 30-procentiga “överflödiga” barlast. Den nya lagstiftningen ska innebära minskade Medicare-utbetalningar till sjukhus, vårdhem o.s.v. med omkring 500 miljarder dollar. Många läkare kommer helt enkelt inte att kunna fortsätta ta emot sina patienter, eftersom de får nästan ingenting betalt för Medicare-patienter.

På flera håll anges vilka kategorier av vård som är “onödig” – på basis av den statistiska metoden “jämförande effektivitetsforskning”, som brittiska NICE, och i Sverige Statens beredning för medicinsk utvärdering – SBU, gått i bräschen för. Synsättet skiljer sig i grunden inte från det som rådde i Nazi-Tyskland. Där hävdades också på “kostnadsmässiga grunder” att det fanns liv som “inte var värda att leva”, d.v.s. “för dyra” bland annat i förhållande till antalet överlevnadsår eller den inkomst patienten förväntas tjäna ihop vid tillfrisknande, mått kallat QALY respektive HTA. En annan metod att “sänka kostnaderna” som införs med “reformen” är en självständig expertkommitté kallad IMAB som ska bestämma vilka kostnader (vård) som är tillåtna och vilka som inte är det. Den av presidenten tillsatta expertkommittén, som av motståndare pekats ut som en dödspanel, utrustas därmed med befogenheter som förut varit förbehållna den amerikanska kongressen, alltså folkets valda företrädare, vilka enligt den amerikanska konstitutionen är skyldiga att ha medborgarnas gemensamma bästa för ögonen.

Motståndet bland medborgarna växer. 37 delstater har redan meddelat att man kommer att överklaga reformlagstiftningen. Det kommer inte gå att dölja effekterna i ökade dödstal av sjukvårdsreformen för det amerikanska folket.

Européerna kommer också snart att inse vad som det handlar om, eftersom de europeiska regeringarna nu fått vatten på kvarn att införa samma metoder här. Då, om inte förr, kommer européerna förstå varför deras medier inte ville berätta om innehållet i Obamas nazistiska sjukvårdsreform.

Läs en kort sammanfattning av exakt vad i Obamas nazireform som möjliggör massdödandet av amerikaner i sparsyfte här (på engelska)

Läs hur den brittiska NICE-politiken marscherar in även i Tyskland här (på tyska)Källa : Nya Politiken.se Jag kan också säga att de personer som jag personligen känner i USA är inte glada åt Obama, de är till och med rädda för honom! Så säger de då jag har kontakt med dem./M

6 thoughts on “En värld i brand/ Obamas reform

 1. Det är riktigt ruskigt. Vart de och vi och världen är på väg det vet vi ju. Den stoora kollapsen är ju nära. Hur dum får man bli om man inte ser detta? Ursäkta, jag menar Okunnig, ovetande….men det finns ju en del som tror de klarar allt, och kommer igenom med alla dessa handlingar.
  Det är riktigt ruskigt.
  Gud har kontrollen över allt detta, men vet de det?
  Vi gräver vidare.. /Maria

 2. USA har inga pengar och behöver spara in på vårdsystemen.

  Har USA då inga pengar att slösa på annat?
  Jo.

  I artikeln nämns de ca 27 000 miljarderna (Bloomberg News) som man puffat upp bankerna med. (700 miljarder står i tidningarna, men då har vi inte sett avbetalningsplanen). Hur ska man kunna lösa detta med 12-14 000 miljarder i statsskuld?

  Pentagon fick ca 1 000 nya miljarder förra året mitt i krisen. Och nya Homeland security program rullar på. Och anti-terrortekniken utvecklas. Så det saknas inte initiativkraft…

  USA är riktigt illa ute som nation och obehagligt nära kollaps; socialt, politiskt och ekonomiskt.

  Vad tror vi svenskar att Obama håller på att göra med sjukvården?

  USA måste spara in på allt som “GÅR” att spara på, sedan bankerna, militärindustrin, försäkringsbolagen fått sitt först!

  Hur kan något bli så fel?
  Vi ser inte Guds väg, och hoppas på vad? Obama? Det goda imperiet?

 3. Ja Janne, detta är så hemskt, tvingas in i reformer, tvingas till vård,,,vad för vård? m m.
  De mörka tiderna väntar på att få komma in i våra liv, men vi troende behöver inte vara rädda, det finns vägar ut. Gud är god och han tar hand om oss.
  /Maria

 4. Typiskt att vårdpaketen är så stora och omfattande (ca 2700 sidor lagtext) att det tar vackor/månader att komma till grund med vad som är på gång. Om några år kommer amerikanerna att se vilken sjukvård de röstats fram åt dem genom alla medel, och vad de tvingas betala för.

  “Tvingas till sjukvård”, hur klingar de orden?

  “Tvingas till mediciner”…som snudd på gjordes under “svininfluensan”/big pharma/WHO skandalen 2009.

  Hur galet kan det bli?
  Och varför ser inte svenska myndigheter igenom dessa rörelser? Så förblindade av att få sitta i globala konferensrum och “rädda mänskligheten”?

  Vi går mot mörka tider. Herren är vår Gud, ingen annan finns att lita till. Tacka Honom min själ.

 5. Jodå, han skall skörda offer och förbereda för Antikrists inträdande…..mysig värld vi har… Tack och lov att Jesus är med oss. Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.