Gud i samhället/ Du behövs för oss alla

Herren vill hela alla oroliga själar och brustna hjärtan!

Det finns de av oss som har mycket och det finns de som har litet. I natt var det dags att ringa till störningsjouren/polisen igen. Varför? Jo, när det smyger omkring folk i natten som känner på dörrar och försöker bryta sig in…och  som i nattens fall: stjäla cyklar, då måste man ju reagera.

Ja så gjorde vi, men de kom för sent på vårt anrop, och killen/mannen som hade hittat den cykel han ville ha kom undan med den, vår grannes nya cykel. Denne man hade alltså ett begär efter annans egendom, och han hade  tydligen inte läst budet om att inte stjäla.

Man tycker ju att ens ägodelar skall få vara ifred, men så är det ju inte i praktiken. Detta tyder på brist på att veta lagen, och det tyder på brist att veta vem man är. Vi bad för denne man att han skulle få lära känna Gud, få syndanöd och på något sätt som bara Gud vet, få bli frälst! Det händer mycket i det område där vi bor, och jag tycker många gånger att det är mer än olustigt. … varför skriver jag allt detta då?

*Det betyder föga här i världen, Om jag mycket eller litet har, Blott jag har min Jesus med på färden. Och har Gud i himlen till min Far.

Det betyder föga, vad oss möter På vår korta väg mot hemmets land, Ty vår gode herde oss ju sköter, Leder oss med stark och trofast hand.

Det betyder föga, hur det kännes: Om av köld man blivet matt och svag, Eller om av solen kinden brännes, Ty den nalkas, vår förlossningsdag.

Det betyder föga, om på jorden Jag ej ärad eller aktad är, Om jag världens avskrap här är vorden, Blott jag Herrens namn i skölden bär.

Det betyder föga, om vi vandra På en väg, som tyckes brant och lång, Blott ej barnen kivas med varann, Kunna de dock glädjas mången gång.

Det betyder föga, om vi märka, Att ej främsst i ledet vi här stå, Blott vår Herres verk vi troget verka, I hans härlighet vi få ingå.* /G Lignell

Med dessa ord: Att FÅ vandra med Herren, dag och natt, det är bästa  för en människa.

 

2 thoughts on “Gud i samhället/ Du behövs för oss alla

 1. Andreas du missuppfattar mig helt och hållet!
  Jag är inte troende på samhället eller den lag de försöker slå i huvudet på folk.
  Jag tror inte på samhället, jag tror på GUD. Eftersom samhället knäcker folk så är det väl inte konstigt att det finns tjuvar. Jag skrev detta för att det grep mig så mycket, jag tyckte synd om denne kille o hans tilltag. Jag vet ju inte hur han egentligen hade det, men å andra sidan är det synd att man inte kan få ha sina gena betalda saker för sig själv, andra stjäl dem.
  Nej Andreas, jag dömer INTE, tvärtom tror jag att mitt hjärta klappar extra mmycket för de svaga och sjuka och illa sedda i samhället! Jag vet varför folk är hemlösa och drogar ner sig, jag känner det folket väldigt väl, pga både grannar och andra.
  Jag har arbetat ideellt i den genren.Jag känner många av samhällets värstingar.
  /Maria

 2. Det spelar väl ingen roll om folk känner på dörrar så länge de inte kommer in? (även om det kan vara lite otäckt).

  Vi får inget bättre samhälle för att vi anmäler varann — tvärtom.

  Vilka är de riktiga tjuvarna Maria? Är det inte de som roffar åt sig i samhället på “laglig väg”? dvs höga löner m.m. . De driver säkert folk till att stjäla vet du.

  Polisen är mördare och lögnare (ja jag tar chansen att skriva det här). Jag har personlig erfarenhet av detta. De är heller inte ett dugg bättre än de “skurkar” de säger sig jaga.

  Du är snar till att döma människor du. Vet du, två gånger har folk stulit mina cyklar (bägge gångerna var de olåsta i och för sig). Båda gångerna var cyklarna trasiga så det var ingen jätteförlust, men ändå man blir ju lite chockad. En gång efter att min andra cykel hade blivit stulen så gick jag förbi Konsum där jag då bodde. Utanför affären stod min cykel (jag är ganska säker på det). Vet du vad det första var som jag tänkte? — Jo att jag skämdes för att cykeln var trasig, jag skämdes alltså för att de inte stulit den hel istället för trasig! Jag skämdes alltså för att de kanske tänkte “vilken skitcykel vi norpat”. Skämdes för vad de skulle tro om mig alltså, jag som inte ens hade en hel cykel att stjäla.

  Sluta skyll på folk och inse att det är samhället det är fel på.

  Folk i samhället är onda. Har man en ny cykel eller bil så förtjänar man att få den stulen eller förstörd sålänge folk är så onda som de är. Grannar som pratar skit om en, ska de få ha sina saker i fred? — Nej tack!

  Förr var jag som du, och trodde på samhället och att det lönade sig att vara “hederlig”. Se upptäckte jag att alla människor var onda innerst inne och stod efter att göra dåliga ting varje dag. Precis som på Noas tid. Ja jag tror vi lever i sluttiderna, sån ondska som finns. Se speciellt 1 Mos 6:5-6 .

  Men vem bryr sig. Det får gå som det vill det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.