En värld i brand/ EU! /B Obama

  Europa i fokus! Läs Flammor! ( http://missionxp.webblogg.se/index.html ) (och här ser du senaste nytt om Obamas tal…..om muslimerna….)

Och jag vill göra ett tillägg om EU: Lönerna för parlamentarikerna höjs i JULI 2009 från 54.000 till 80.000 kr..  Dessa pengar är de verkligen rätt förtjänta? Vi behöver pengar i vårt land till skola, vård och omsorg och till alla dessa sjuka som inte bedöms som sjuka utan som friska. Jag är en av dem som……. Lyssnar just nu på lögnerna i Tv debatten….. *Genom EU-valet i juni så ställs återigen Europafrågorna i centrum. Det som sker i Europa är något mycket omvälvande och stort rent politiskt, men också profetiskt. Nu centreras makten alltmer i Europa och inflytandet över varje medborgare och varje land och som tillhör Europaunionen blir mer och mer styrd av de beslut som fattas centralt i Bryssel.Det är många som inte har en aning om att mellan 60-75 % av besluten som fattas i ett kommunalfullmäktige i Sverige är beroende av EU-beslut!    Dessutom så handlar det om att en majoritet av all lagstiftning som berör Sverige, sker i Bryssel! Vi blir allt mindre självständiga som nationer i Europa. En påtaglig maktöverflyttning sker hela tiden. Detta sker utan att många medborgare överhuvudtaget är medvetna om detta.

Än mindre är man medveten om att det som sker i Europa är ett profetiskt skeende. Bibeln profetiska ord har förutsagt att en stormakt skall uppstå på det gamla romarrikets territorium. Vi har denna stormakt nu. I det profetiska ordet ljus kan man se att detta inte kommer att leda till något positivt för medborgarna.

Att inte politikerna är medvetna om detta, det kan vara förståligt. Däremot borde alla kristna vara insatta i Guds profetiska ord så att man förstår att detta är ett av de allra största tidstecken på att Jesus kommer mycket snart, därför att denna profetiska uppfyllelse nu sker inför våra ögon.

Världen över kan man finna denna profetiska förkunnelse om det som nu sker i Europa. Vi har skrivit ett 60-tal artiklar i detta ämne. De finns att läsa under tangenten Europa på vår startsida. Vidare kan nämnas att man kan från Cymbal TV beställa undervisning på DVD som visats på Kanal 10: Profetisk perspektiv på Europa på 4 DVD. Undervisningen hålls av Holger Nilsson och är på ca 1 timme vardera. Pris 150:-/st. Beställs från Cymbal-TV tel. 0302-34477.

Artikeln f Flammor.com /Maria

_  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Och här kan du läsa om Obamas tal: (Dick Haas rapporterar)

Obamas tal: mest av allt gester I en första snäll och försiktig kommentar till den amerikanske presidenten Barack Obamas tal till världens muslimer på torsdagen, sade Israels regering att man liksom Obama hoppas på en ny epok med försoning i Mellanöstern.Obama själv betonade att ett tal måste följas upp av handlingar och där skulle han visa tålamod och satsa på en fredsprocess där han själv deltar som medlare och pådrivare. Han gjorde klart att de israeliska bosättningarna på Västbanken måste “stoppas”. Om han också menade att de existerande bosättningarna måste rivas som en förutsättning för fred, framgick mindre klart.

Allt han säger är politiskt korrekt och väl överlagt, speciellt om man ser allt ur en typisk amerikansk demokratisk synvinkel, som därtill råkar ha några rötter i Afrika och tillika ett muslimskt förlutet inom den egna familjen. Som han själv betonade: Jag heter Barack Hussein Obama…

Men bara 28 procent av amerikanerna håller för närvarande med honom om att det måste vara en prioritet för USA att förlikas med arabvärlden. Speciellt efter det som hände den 11 september 2001, då några extrema muslimska terrorister kraschade in i de bägge skyskraporna i New York och dödade närmare 3 000 personer; bland dödsoffren flera hundra araber, som arbetade i byggnaderna. Men Obama ställde också frågan om den muslimska världen faktiskt förlikat sig med USA.

Man kan förstås göra en affär av hans uppdelning av Mellanöstern i dagligt tal: 21 arabstater i ett hörn. Israel i ett annat. Lilla Israel ensamt i ett hörn och USA som både domare och sekond mitt i ringen. På vilket sätt skulle den sitsen vara annorlunda idag än den var före Obamas presidentskap? Det förstår man inte ännu.

Israelerna kan eventuellt ta till sig att Obama slog fast mer än en gång under sitt tal att arabvärlden måste erkänna Israels existensrätt. Det duger inte heller att förneka Förintelsen, sade han, eller att låtsas som om det inte var ett brott mot mänskligheten. Här talade han förstås med udden riktad mot statschefen i Iran, Mahmoud Ahmadinejad. Eller som Obama sade i meningen därefter: Jag far till Buchenwald imorgon. ( Buchenwald, en av de många mordfabrikerna under andra världskriget. )

Han är duktig på prologer. Men det blir för många om han fortsätter så här. Nu vill vi snart se mera kött på benen. Annars kommer inte freden resa sig ur graven och bli levande på riktigt. Avi Ben Zvi, en känd USA-kännare i israelisk radio och TV, var rätt besviken: För många separata detaljer i talet, sade han. Ingen verklig vision om fred. Total avsaknad på tydligt utryckta teser. Och framför allt använde Obama en stor del av tiden till att be om ursäkt för alla tänkbara synder som den vite mannen begått mot de mera mörkhyade folken de senaste 350 åren. Som om Obama inte kan befria sig från USA:s mörka förflutna under slaveriet i sydstaterna och det krig som följde på Abraham Lincolns tid för att emancipera de svarta i USA.

Kommer man verkligen närmare muslimerna genom att nämna deras profet Muhammed och sedan tillägga som sed är inom Islam,”frid över hans namn”? Hur många poäng kan den amerikanske presidenten ha tagit hem med sådana preciseringar?

Kan det tänkas att Obama gillar gester mer än verkliga grepp? Något verkligt svar fick vi inte på torsdagen. Där fanns en massa tillrättalagd historia i hans tal. Men han har ännu inte visat vad han går för.

( I New York Times – www.nytimes.com/ – finns hela talet under rubriken “Text: Obama´s speech in Cairo” ) /Maria, som är allvarligt oroad över världshändelserna!

 

 

 

 

 

4 thoughts on “En värld i brand/ EU! /B Obama

  1. HEJ Angel… Tack för att du läste. Jag går inte i kyrkan, nejdå, jag är trött på deras villfarelser, Jag är heller inte medlem någonstans och har gått ur svenska kyrkan som inte är levande!Men jag har en tro på Gud som aldrig sviktar och på en Gud som är god. Att sedan påven är ute o cyklar det kan jag inte rå för.
    Det är Vatikanen som står för hemskheterna vi sett under århundraden, men det står inte jag upp för.
    Men en levande Gud det har jag.Och Jesus lever idag, tackolov.
    Hälsn Maria

  2. OK…jag är glad för dig att du har en tro och kan hoppas på att jesus kan rädda världen. gillar inte riktigt bara…att du försöker hjärntvätta folk att tro på något som står i em bok, skriven av människor från kyrkan, som hoppas att folk ska tro att det är guds ord! bibeln har skrivits om och ändrats många gånger för att anpassas till vårt samhälle så att den ska verka trovärdigare. är det gud som ändrar den med tiden tror du? tro vad du vill men påverka inte andra, och lova framförallt inte att något utomjordiskt ska rädda planeten! religion är enligt mig livsfarligt! kyrkan är bara ute efter att tjäna pengar..och är ocksårikast o mäktigast i världen. (Vatikanstaden) är mäktigaste o rikaste staten i världen. vad skvallrar det om tro??!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.