En ny himmel och en ny jord

jesus-heaven-14.jpg

Att tro på att en ny himmel och en ny jord skapas för oss, det är märkligt tycker många. Men jag tycker inte det är så märkligt. Eftersom jag vet att Gud är kärlek och eftersom jag vet i mitt hjärta att han har något nytt att ge oss en gång, då stillas mitt hjärtas funderingar och jag tror och vet att hans ord är sant.

Det finns alltså ett slutkapitel, Gud har inte sagt sista ordet. Det kommer att finnas en helig stad. Där kommer Gud att torka av alla tårar, det kommer aldrig mer att finnas död, smärta, sorg eller gråt. Vad du än kommer att möta här i livet så har Gud något nytt att ge.

Alla de som älskar honom för evigt kommer att få uppleva fullkomlig glädje och se alla sina allra djupaste behov fyllda.

Johannes Upp 21:11

Staden var fylld av Guds härlighet, och den glänste och gnistrade som en dyrbar ädelsten, kristallklar som jaspis.

Joh Upp 21:18-19

Staden var av rent genomskinligt guld, som liknade glas. Muren var byggd av jaspis, och grundstenarna i stadsmuren var av alla slags sköna ädelstenar. Den första grundstenen var av jaspis, den andra av safir, den tredje av kalcedon, den fjärde av smaragd, den femte av sardonyx, den sjätte av karneol, den sjunde av krysolit, den åttonde av beryll, den nionde av topas, den tionde av krysopras, den elfte av hyacint och den tolfte av ametist.

Joh Upp 21:22-26

Det fanns inget tempel i staden, för överallt i den bad man till Herren Gud Allsmäktig och till Lammet. Och staden behövde varken sol eller måne, för Guds och Lammets härlighet lyser över den. I detta ljus ska folken på jorden leva, och världens härskare ska komma till staden med sina rikedomar. Och eftersom det inte finns någon natt kommer portarna aldrig att stängas- de står alltid öppna.

Allt dyrbart och härligt som folken äger ska föras dit. Och inget ont ska tillåtas att komma dit in, ingen som är omoralisk eller ohederlig, utan bara de vars namn är skrivna i Lammets bok.

Att murarna är av ädla stenar avslöjar att det nya Jerusalem blir en plats av renhet och oförstörbarhet – staden är gjord för evigheten. I översteprästernas bröstsköld fanns tolv ädelstenar- en för varje stam i Israel. (se 2 Mos 28:15-21)

Bara den som har sitt namn skrivet i livets bok får komma in i det nya Jerusalem. (se Upp 3:5 och 20:11-15) Du ska inte vänta dig att din bakgrund, personlighet eller goda gärningar ger dig några fördelar. Vi får del av det eviga livet bara på grund av vad Jesus, Lammet, har gjort.

Tro på honom i dag, så är ditt medborgarskap i Guds nya skapelse, det nya Jerusalem, tryggat.

blinkies_i0000282.gif

Forts följer…

One thought on “En ny himmel och en ny jord

  1. Hej Maria!
    Stackars stackars människor som inte har sökt Gud och blivit frälsta då dessa tider är här!Och jag hoppas att jag kommer att bli en “själsjägare” för att få människor att söka Gud och bli frälsta av Jesus Kristus!!!
    Klart är att GUD endast kan dra människor till Jesus för frälsning,men jag kanske kan vara en liten mellanhand och Gud vill.
    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.