Det onda och det goda / Ondska

 onda-makter.jpg

Människor söker efter ro och frid. Vi har den senaste tiden läst om människor som varit inlåsta, misshandlade och förnedrade. Och det är verkligen skrämmande! Vad tror ni, som läser här på denna sidan, att sådant kommer ifrån???

Jag misstänker att det som många anser är,  att: barndomsproblem ligger till grunden, eller någon sjukdom, eller något annat?

Men förstår ni inte att denna/dessa människor är totalt sjuka på det sättet att ondska finns i dem? Jag läste på löpsedeln på Aftonbladet eller Expressen idag: Jag är inget monster, stod det. Det var mannen i Tyskland som försöker rättfärdiga sig med att säga att han inte är ond. Håller du med? är han ond eller ej? Är han sjuk? Om Jesus stod bredvid dig då du ställer en sådan fråga, då svarar Jesus dig: han är besatt av en ond ande. Han är inte normal.

Men: vad händer tror du? Kommer denne man att bli fängslad eller kommer han att gå fri? Han kanske åberopar tillfällig sinnesförvirring eller något annat som åklagare o andra går på???

Det sjuka i detta sammanhang är att det inte kommer fram vad som ligger till grund i allt det hemska som händer i världen, vad det beror på. Människor tror inte på Gud, eller vill ha hans kärlek. Denne man som gjort detta hemska mot andra, skall vi kalla honom kärleksfull mot sin familj? Han säger tydligen att han är det. Han är ju inget monster.

NEJ, nu får det vara nog! Det får vara slut på att människor vänder sig om och säger att det räcker nu, men…jag bryr mig ej.Kan inget göra.

Ta och fundera på saken om vad kärlek o omtanke är. Fundera på vad ondska är… var kommer den ifrån?

Jag blir så förtvivlad över att människor inte öppnar sina sinnen och kan begripa vilken ondska det finns runt om oss. Den troende har en helt annan information/syn/ visshet/kunskap/ om sådana här hemska saker som händer. Om du tar del av Guds ord och blir en kristen på djupet  så kommer du att förstå det du inte förstått tidigare, för Gud öppnar dina ögon och alla sinnen.

De sade: * Inget är för svårt för honom! Han till och med botar dem som är döva och stumma!* / Mark 7:37

2 thoughts on “Det onda och det goda / Ondska

 1. Hej Per. Ja det finns gott om pina och elände i världen, vi vet att ondskan styr. Att teologerna inte kan svara är väl inte konstigt. Den enda som kan ge ett svar är Gud, och han kommer att döma en dag.
  Det vi kan göra är att vaka och be för människor.
  /Maria

 2. Ondska och likgiltighet
  Vilken rättfärdighet och fullkomlighet har
  totalt struntat i att utrota all pina
  djävulskap och elände här i världen?
  Vilka skall ansvara för idioternas existens
  istället för deras obefintlighet?
  At få några svar från teologerna tycks
  vara helt omöjligt har man konstaterat.
  Hälsningar evertis@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.