Den helige Ande /Sång…

 dove2.jpg

Den helige Ande är vår hjälpare. Den som är andedöpt kan tala i tungor och den kan sjunga i anden. Vi skall bedja med vårt förstånd men vi bör också bedja med anden varje dag, för att själva bli uppbyggda.

Paulus uppmuntrar korintierförsamlingen att lovsjunga med förståndet, men också med anden. Det är mycket viktigt för oss kristna att ¨få sjunga i anden. Det är en form av tillbedjan.

Både att tala i tungor och att sjunga i anden är en viljehandling. Vi kan börja och sluta när vi själva vill. Att sjunga i anden innebär att man efter Andens sinspiration sätter melodi til de ord, som på ett övernaturligt sätt formas inom oss och läggs på våra läppar.

Denna sång skall vara i harmoni både med dig själv och med din omgivning. Den helige Ande är mycket känslig för disharmoni. När du sjunger i anden kommer din ande i större frihet, och Fadern blir förhärligad. Det viktigaste syftet med att sjunga i anden är att man genomför en gudstjänst inför Guds ansikte.

Du behöver inte vänta på att känna något speciellt innan du vågar sjunga i anden, men var uppmärksam på Andens röst, som talar om när du skall börja och sluta sången.  /D Prince

Ja det är underbart med tillbedjan. Det är fantastiskt att ha en sådan möjlighet att få bedja och sjunga. Man lyfts och man får en underbar frid i sitt inre. Detta borde människor verkligen få uppleva. Därför är det så viktigt att vi går ut med evangelium om Jesus Kristus, att människor blir frälsta, andedöpta, döpta i vatten för att gå vidare in i det Gud bestämt för var och en. Det finns en SPECIELL PLAN med varje människas LIV.

3 thoughts on “Den helige Ande /Sång…

 1. Hej Nilla. Är glad för ditt besök här, och JA vi har tillträde till Fadern, på ett så underbart sätt. Tänk, att vi får kunskap och vägledning i allt vi behöver bara vi lyssnar och är nära. Så mycket jag fått den senaste tiden.
  OCH mina tårar är många pga att det är så trögt med att människor inte vill höra talas om Gud.
  Det är makt, det är pengar, det är nöjen, det är allt som är viktigt utom Gud,,, för många är det så, alldeles för många lever som om varje dag är ett rus av lycka i prylar m m.
  Jag är illa berörd och ledsen, men jag fortsätter att skriva och att föra ut evangelium så gott jag kan.
  Glad Pingstdag till dig, vi hörs Nilla.
  Kram f Maria!

 2. Hej Maria!
  Ja den helige Ande är underbar! Hur många ggr har jag inte varit så tacksam för denna underbara ljuvliga person. Tänk dig…det finns ingen chans för oss att på minsta lilla sätt, uppleva Jesus och vår Far, utan Andens hjälp och kraft.
  Det viktigaste för oss att förstå är att Anden för oss är vad en mamma på jorden är för oss; kärleksfull förälder, hjälpare, tröstare, rådgivare, förebedjare etc. Den som gör oss kapabla att fungera att mer och mer börja fungera som dom barn vi är skapade till. Det är Andens yttersta uppgift. “Kugga ihop” familjemedlemmarna i Pappas familj!

  Vi tror så lätt, utifrån det samhälle vi lever i, (prestationsinriktat) att denna hjälp är för att vara “till nytta” i Guds rike, som Guds “tjänare” men förstår vi att Gudomen, är en hel familjerelation, och att vi som barn är skapade för en kärleksrelation med dom, förstår vi också huvudmeningen med Andens dop; att förena oss djupare med vår Far. Genom Jesus.
  Nådegåvorna tänker jag, är kärleksuttryck till hjälp för familjemedlemmarna i första hand, sedan dom som står utanför, för allt handlar om familjeliv.
  Det är ett perspektiv som behöver lyftas fram, för så mycket annat läggs på plats upptäcker man när man börjar läsa bibeln utifrån det…
  Dela gärna dina tankar om du vill ang. det perspektivet. Har du sett det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.